Masajul este o metoda excelenta care ajuta la dezvoltarea copilului mic il invioreaza sau calmeaza, ii stimuleaza circulatia si schimburile nutritive. Se foloseste si in scop terapeutic, mai ales in boli ortopedice, dupa pareze, dupa operatii sau aparate ghipsate (pentru picioare strambe) etc. Masajul trebuie intat, nu facut chiar la intamplare, cum se mai obisnuieste ! ..Trasul\" ganglionilor de la gat, e o greseala. Sunt bunici sau mame care strivesc galcile marite la gat, sau la ceafa, marind inflamatia si speriind copilul, deoarece operatia, brutala, ii provoaca dureri.
La rsta mica nu se face masaj brutal, ca ia adult, cal framantare, presiuni puternice, loviri sau scuturare. Nici ciocanirea, rulajul, plescaitul sau vibratiile. Vom aplica netezirea si alunecarile blande pe piele, ritmic, incet, pe spate, pe piept, pe maini si picioare. Aceste manevre de masaj se fac de la extremitati spre centru. Fe abdomen, netezirea\" se aplica rotund, de la dreapta la stanga, ca mersul acelor ceasornicului, colaborand la ecuarea intestinala.
Masajul prin framantare la copil este o stoarcere blanda a tesuturilor mici, intre degete si podul palmei. Frictiila se fac cu palma sau eu rful degetelor, apasand bland-si mobilizand tesuturile circular, rotund. Nu masati brutal/nu iritati pielea, nu provocati striviri, ruperi sau luxatii prin masaj. Masajul se face dimineata sau seara ' ori la indicatia medicului ' nelegat de baie, la aceasta rsta. Masajul terapeutic il face o sora specializata.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor