mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Retina
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Retina
» Retinopatia diabetica

Retinopatia diabetica







Manifestarile incipiente ale RD (microangiopatia) apar,
de regula, in cazul diabetului zaharat cu evolutie mai mare de 10 ani. Se atrage atentia asupra necesitatii atingerii unui nil scazut al glicemiei (150mg%) la bolnavii tineri si pina la 200 mg% la cei in virsta). in evaluarea schimbului de substante in diabetul insulinodependent efortul fizic face parte din tratament. este la fel de util si in tipul 2 de diabet ?" class="alin2">diabet este obligatorie silirea nilului hemoglobinei purtatoare de glucoza in singe. Exista 3 subfractii ale acestei hemoglobine : IlbAla, HbAlb, IlbAlc.
La adulti, in total continutul acestor subfractii este de 5'8% din continutul general de hemoglobina. In cazul unui continut de hemoglobina glicolizata mai mare de 8% se poate vorbi despre dereglarea schimbului de substante. in patogeneza diabetului o deosebita importanta o are cresterea agravarii trombocitelor si eritrocitelor, a pretromboglobulinei si factorului VIII, cresterea secretiei hormonului hipofizar somatotrop, ceea ce determina intensificarea sintezei proteinelor macromoleculare. in faza prodromala a R0 se observa dilatarea nelor retinei, dupa care are loc leziunea capilarelor cu formarea compensatorie a sunturiior si microanevrismelor.
Se atrage atentia asupra paralelismului dintre aparitia RD si nefropatia diabetica. RD nu se manifesta subiectiv de prima data, dar edemul macular cronic duce la o scadere evidenta a AV. In tratamentul RD o mare importanta o are compensarea diabetului. Se considera obligatoriu controlul nilului hemoglobinei glicolizate in singe la fiecare 120 de zile. Se constata ca in intreaga lume diabetul este cea mai frecnta cauza a orbirii la tineri (174).


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor