Ce este mezoterapia?
Mezoterapia este un tratament ce consta in multiinjectarea, la cativa milimetri sub piele (in derm}, a unor substante care imbunatatesc circulatia sangna, limfatica, productia de colagen si topesc\" depozitele adipoase.
Mezoterapia a aparut acum aprox. 50 de ani si a capatat amploare in Europa si in SUA, unde se bucura de succes, fiind considerata o terapie la moda\".
Mezoterapia este un tratament eficient pentru intinerirea faciala si eliminarea depozitelor adipoase, impotriva celulitei si caderii parului.
Tratamentul este dureros?
Mezoterapia nu este dureroasa; in prealabil, zonele care trebuie tratate se anesteziaza prin aplicarea unei creme anestezice. Pentru usurarea Injectarii, se poate folosi un dispozitiv special, un fel de pistol\" cu ajutorul caruia substantele introduse in piele sunt repartizate uniform si regulat.
Tratamentul are efecte secundare?
Folosit de medici instruiti, tratamentul este sigur si nu produce efecte secundare. Dupa injectare pot aparea vanatai, care palesc si dispar dupa aprox. 1 saptamana. Pacientul trebuie intrebat daca sufera de alergii (de exemplu, siliciul organic nu se poate utiliza la cei alergici la acidul salicilic).
Care sunt avantajele mezoterapiei?
Substantele sunt introduse strict la nivelul zonelor cu probleme, unde ajung imediat si in cantitatea dorita; de asemenea, va puteti relua actitatea imediat dupa sedinta de mezoterapie.
Cate sedinte sunt necesare?
Numarul de sedinte variaza in functie de afectiunea care trebuie tratata; de obicei, se face 1 sedinta pe saptamana, si dupa ce se obtine o ameliorare, sedintele se spatiaza la 2 saptamani sau 1 luna. in general, sunt necesare minimum 3-5 sedinte. Pentru afectiunile acute, cum ar fi intinderile musculare sau ligamentare, poate fi suficienta 1 singura sedinta.
Substantele injecile fac parte din urmatoarele clase: vasodilatatoare, tamine, minerale, extracte de te, hormoni, enzime proteolitice, antiinflamatorii etc. De exemplu, pentru topirea\" depozitelor adipoase se folosesc fosfatidilcolina polinesaturata, L-carnitina, cafeina, siliciu organic; pentru imbunatatirea circulatiei, rutosid (tamina P), ginkgo biloba; pentru stimularea sintezei de colagen, centella asiatica, piruvat de sodiu; pentru intinerirea faciala, acid hialuronic, tamina C, x-ADN. Exista foarte multe substante care se pot combina intre ele in concentratii diferite, in functie de afectiune si de situatia particulara a fiecarui pacient.
Mezoterapia, putin cunoscuta la noi in tara, desi se studiaza ca disciplina in facultatile de medicina din unele tari europene, si-a dovedit eficacitatea; ea trebuie prita nu numai ca metoda de tratament, ci si ca metoda de intretinere, de mentinere a frumusetii.