mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legume si zarzavaturi
Index » Dieta nutritie » Legume si zarzavaturi
» Spanacul

Spanacul







Sinonime: Spenai, spcnag, spenot.


Parti folosite: Frunzele, radacina, semintele, sucul.

Habitat: Originar din Caucaz si din Persia.

Din cauza continutului ridicai de oxalati, spanacul este contraindicat in cazurile de artritism, reumatism, hepatism, litiaza, inflamatii intestinale sau gastrice, afectiuni renale si cailor urinare sau diabet.
El este insa un reminerali/ant foarte eficient, prene imbalrinirea, combate asteniile si anemiile si reda tonusul in caz de depresie nervoasa.
Contrar parerii obisnuite, continutul sau de fler nu esle foarte ridicat (2-5 mg la 100 g). Cu toate acestea, este bogat in tamine si oligoelemente, puterea lui fiind sporita de continutul de clorofila, a carei compozitie chimica este asemanatoare cu a hemoglobinei.
Spanacul poate fi inlocuit de urzici, care nu contin oxalati si care stimuleaza functiile si secretiile pancreasului, ficatului, stomacului si intestinului.
Sub forma de clisma, zeama de spanac combate constipatia. In plus, sucul de spanac crud, obtinut prin presare - A§i care seamana cu cel de urzici -are o incontesila actiune hematopoietica. Fiind bogat in tamine, este deosebit de important in alimentatia sugarilor, copiilor mici, femeilor grade sau(a celor anemiati din cauza unor hemoragii interne ascunse, neabundente, dar repetate.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor