mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legume si zarzavaturi
Index » Dieta nutritie » Legume si zarzavaturi
» Cicoarea

Cicoarea







Sinonime: Albastrita, dorulct, dudau, sporit, floarea secerei. Parti folosite: Frunzele (proaspete sau uscate), florile, radacina.
Habitat: Originara din Europa, Creste pe terenuri necultite, de-a lungul drumurilor si santurilor, pe soluri azotate, calcaroase.

Cicoarea salbatica reda forta anemicilor si conlescentilor. Asociata cu salvia si coada-calului, dizol depozitele de grasime, curata tenul, intinereste si infrumuseteaza fata. Cicoarea activea2a sau stimuleaza circulatia sanguina si curata singele de toxine. Luata dimineata pe stomacul gol, zeama de cicoare asociata cu nasturelul, cu salata verde, cu fumarita, proaspete si zdrobite, actioneaza asupra obstructiilor ficatului si cii biliare.


Cicoarea destupa ca biliara, elimina bila, purifica singele. De asemenea, poate opri singerarea ranilor.

Folosita sub forma de frectie, cicoarea calmeaza crizele de guta si reumatism sau paraliziile; iata cum se prepara: 50 g de sovirv si cicoare (ta si radacina) se lasa la macerat timp de 15 zile intr-o jumatate de litru de alcool de 90A°; sticla se intoarce cu fundul in sus in fiecare zi. in ziua a saisprezecea se filtreaza, iar cu preparatul se maseaza partile dureroase.In doze rezonabile, cicoarea previne accidentele, combate oboseala datorata surmenajului, oboseala nervoasa, precum si icterul si litiaza biliara.
Cicoarea stimuleaza stomacul, il intareste, faciliteaza digestia si stimuleaza secretia de suc gastric. Cicoarea salbatica este recomandata si diabeticilor.


O cura serioasa, de 3 saptamini, curata pielea de toate impuritatile (acnee, furuncule, eczeme, dermatoze), improspateaza tenul si infrumuseteaza fata.
Radacina de cicoare are si calitati antiartritice, antireumatismale si laxative. Cataplasmele cu frunze de cicoare sint excelente in tratarea erizipelului si ulceratiilor pielii. Folosita insa in exces, cicoarea poate tama grav retina.


Aplicatii

Afectiuni ale stomacului


Atonie gastrica

Atonie digesti


Inape tenta\'

Dispepsie


Hemoragie

Ulcer gastric »


Ulcer duodenal Afectiuni hepatobiliare

Calculi biliari


Hepatism

Colici hepatice


Icter

Opilatie Afectiuni intestinale


Constipatie

Colici
Intestin lenes , Reumatism - Guta Artritism Diabet Afectiuni pulmonare
Pleurezie Afectiuni ale pielii


Acnee

Dermatita


Erizipel

Ulceratii


Eczeme




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor