Sinonime: Cucumar, pepene, ogircai, scartate, ugorci.
Parti folosite: Semintele, fructele, sucul.
Habitat: Originar din India.
Castratele este considerat de unii indigest. Daca il goliti de miez, inconnientul este ca isi pierde zeama. Castratele fiert calmeaza irkatiile -intestinale. Pulpa calmeaza arsurile.
Zeama de castrati, cu ceara si miere, constituie o minunata crema cosmetica, inmoaie pielea, o usuca si vindeca imperfectiunile cutanate (cosuri etc), infrumusetind epiderma. Castratele are o puternica actiune purificama; este recomandat mai ales celor cu piele sensibila, care nu suporta nici sapunul, nici apa dura (calcaroasa). Zeama de castrati este foarte potrivita pentru curatarea epidermei.
Pentru a obtine o buna lotiune, procedati astfel: pe o razatoare inoxidabila, radeti un castrate proaspat deasupra unei farfurii adinei (ca sa nu se piarda zeama). Adaugati alcool intr-o cantitate egala cu greutatea castra-telui ras. Lasati preparatul timp de 8 zile intr-o sticla cu dop. in ziua a noua, filtrati si adaugati, in cantitate egala, apa distilata. Amestecati. Adaugati la acest amestec doua linguri de glicerina. Lotiunea obtinuta se foloseste la curatarea pielii si ajuta la inchiderea porilor dilatati, intarind epiderma.
Cura de castrati elibereaza organismul de acid uric si de urati. Urmata de 3-4 ori pe an, calmeaza si suprima,durerile de guia si reumatismale.
Aplicatii
Insolatie
Abces
Mincarime
Inflamatie Afectiuni urinare
Inflamatie
Litiaza urinara Reumatism - Guta Artritism Obezitate Afectiuni intestinale
Coliba ciloza
Colici
Iritatie
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor