mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
Index » Boli si tratamente » Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
» Sindromul foliculinic

Sindromul foliculinic







Hiperfoliculina este o boala glandulara, ir care secretia de foliculina este mult crescuta peste normal. Prin foliculina\' &e inteleg hormonii secretati de glandele sexuale feminine apti sa produca simptomele caracteristice estrului (expulzarea ovulelor mature din or). Prin sindrom hiperfoliculinic se intelege totalitatea simptome-lor caracteristice excesului de foliculina.
Vitamina A are un rol important in reglarea secretiei de foliculina ; ea antreneaza un blocaj al foliculinei la nivelul ficatului : foliculina trece direct in sange, dar isi pierde o mare parte din putere. Nu se mai ajunge, deci, la exces de foliculina, care provoaca stari neplacute, premenstruale : tensiune excesi la sani, cu cate zile inainte de ciclu ; senzatie de pantece balonat\", nervozitate excesi etc.
» Fructele bogate in provitamina A (caise, piersici, dude, catina alba, macese, scoruse, banane) contribuie la normalizarea secretiei de foliculina.
» Infuzia sau decocVil din muguri de Zmeur (o lingura la o cana) are actiune frenatoare asupra lobului anterior al hipofizei si regularizeaza secretia orelor ; se beau doua cani pe zi. Ceaiul trebuie folosit cu 8 zile inainte de inceperea menstrei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor