mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
Index » Boli si tratamente » Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
» Diareea

Diareea







Termenul diaree provine de la cuvintele grecesti aia = prin si rliein ' a curge. El indica o stare patologica (dereglare intestinala) ce se manifesta prin scaune moi si dese (3' 50 pe zi), datorita peristaltismultii accelerat, care nu mai lasa timp suficient continutului lichid din intestin sa fie absorbit de mucoasa acestuia. Cel mai adesea, diareele se datoresc inflamatiei mucoasei intestinale (enterite), pro-cote de diferite microorganisme si de toxinele lor, intoxicatiilor si exceselor alimentare.In diareele de fermentatie si diareele de putrefactie, in prima, eventual si in cea de a doua zi, fructele sunt interzise in totalitate, alimentatia de baza fiind dieta hidrica. Dupa aceasta perioada, se pot introduce in alimentatie, cu prudenta, mere decojite rase marunt (0,5 ' 1 kg pe zi) plus branza de ca (200 g), ceaiuri indulcite cu zaharinar sucuri, peltea si chisel de fructe bogate in tanin (coarne, gutui, afine, coacaze, mure, mosmoane).In combaterea diareei mai sunt indicate : a- 




» Infuzia de flori de porumbar ( Porumbele\").

» Infuzia de afine (o lingurita de fructe la o cana de 200 ml cu apa clocotita; se beau 2'3 cani pe zi).
» Becoctul de afine o lingurita de fructe la o cana; se beau doua cani pe zi ( Afinele\").
» Lichiorul de afine (cu moderatie).
» Maceratul de afine, preparat la rece, timp de 8 ore, din doua lingurite de fructe la 0,5 litri apa ; se bea in cursul unei zile.
» Infuzia din petale de Trandafir, 1 '2 lingurite la 250 ml apa; se beau 2'3 cani pe zi.


» Becoctul si tinctura de coarne ( Coarnele\").

» Compoturile de fructe bogate in tanin (gutui, mosmoane, caise).


» Infuziile din frunze si rizomi de Capsun, din frunze de Gutui, din frunze de Mur sau de Zmeur ; toate acestea au actiune astringenta.
» Infuzia dintr-un amestec de frunze de Frag, de Mur si de Zmeur, doua lingurite din acest amestec de frunze maruntite la o cana cu 200 ml de apa clocotita ; se beau cate 2'3 cani pe zi. Aceasta infuzie are gust placut, aromat.
» Infuzia din frunze de Nuc, o lingurita de frunze la 200 ml apa clocotita; se beau doua cani pe zi. Se poate prepara si o infuzie mai concentrata, din 20 g frunze de Nuc la 200 ml apa clocotita, din care se beau 3'4 linguri pe zi.
Unele specii de fructe (gutui, coarne, porumbe, cirese amare) raman astringente, si la maturitatea deplina ; acestea sunt puternic constipante.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor