mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Infectiile micotice

Infectiile micotice







Cea mai des intalnita ciuperca ce proaca probleme de piele este aceea afavusului - un nume* care proaca parintilor [britanici] o teama teribila. De asemenea, termenul A«ciupercaA» proaca confuzie si stanjeneala.
Favusul proaca aparitia pe piele a uneia sau mai multor pete rosii in forma de inel cu marginile solzoase si centrul curat. Pata creste foarte incet si poate persista timp indelungat. Daca apare mai intai o pata inelara, apoi multe leziuni mai mici peste tot pe trunchi, atunci probabil ca nu este rba despre fa-vus, ci despre o eruptie numita pitiriazis rozat, pe care o descriu in detaliu intr-o sectiune urmatoare din acest modul. Mentionez insa pitiriazisul rozat aici deoarece aceste doua afectiuni sunt deseori confundate.



Eruptia de favus poate aparea oriunde pe corp. Daca apare pe pielea capului, poate proca pierderea parului pe o arie circulara.
De obicei, diagnosticul este usor de pus la examinare, dar, daca exista dubii sau daca doctorul vrea sa fie absolut sigur, atunci va lua probe de piele. Doctorul va razui in mod delicat bucati mici de piele, pe care le va trimite la un laborator unde pot fi examinate la microscop pentru a identifica precis ciuperca - de obicei, o specie de tinea - si pentru a face o cultura in scopul testarii unui antimicotic.
Tratamentul cel mai eficient este cu o crema antiraicotica precum cotrimazolul (Canesten) sau ceva similar. Aceste creme pot fi cumparate fara reteta, dar, daca nu par sa-si faca treaba, mergeti la doctor care, in functie de diagnostic, poate prescrie creme mai puternice sau chiar medicamente antimicotice de luat pe gura.
Ca toate problemele cauzate de ciuperci, favusul se dezlta in conditii de caldura si umezeala. Poate fi luat de la animalele de apartament - atat de la pisici, cat si de la caini - si se transmite usor de la copil la copil. Molipsirea se face prin contact direct, asa ca, daca trimiteti copilul la scoala, acoperiti-i cu ceva zona in care este eruptia.


Infectiile micotice ale scalpului proaca ceea ce pare a fi o matreata insotita de mancarimi. La orice copil care n-a atins varsta adolescentei, matreata ar trebui sa va faca sa suspectati o infectie micotica, asa ca intrebati doctorul despre acest lucru. Puteti recurge la sampoane antimicotice foarte eficiente, cum este Nizoralul.
Piciorul atletului - afectiune descrisa mai jos - este tot o forma de infectie cu o ciuperca, ce poate afecta si unghiile de la degetele picioarelor, procand ingrosarea si ingalbenirea lor.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor