mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Eritemul polimorf

Eritemul polimorf







Probabil ca nu ati auzit niciodata de aceasta eruptie, dar ea este, de fapt, destul de frecventa. Dene edenta in momentul in care apar leziunile in forma de AĞtintaAğ. Acestea sunt cercuri rosii, cu un inel de piele curata in interior si o pata rosie in mijloc - exact ca o tinta pentru tirul cu arcul. Apropo, eritemul polimorf este un exemplu tipic pentru modul in care doctorii fac un lucru simplu sa para complicat. AĞEritemAğ inseamna AĞrosuAğ, iar AĞpolimorfAğ inseamna, deloc surprinzator, AĞmulte formeAğ. Deci termenul inseamna o eruptie rosie ce poate lua multe forme.
Eritemul pol imorf debuteaza cu aparitia unor pete in partea de sus a bratelor si picioarelor si poate arata initial ca o eruptie rala sau ca o urticarie. Eruptia isi schimba apoi aspectul in cursul a patru-cinci zile. Zona rosie se mareste, iar centrul ei se curata lent, asa aparand leziunile in forma de tinta.
Eruptia se raspandeste de regula pe palme, pe calcaie, pe restul corpului si chiar pe fata, in special pe gura si pe urechi. Poale persista pana la o luna.
Este cauzata de infectii rale, in special de raceli, dar uneori poate fi declansata si de medicamente, in special de antibiotice, in general, este o problema minora, dar uneori se extinde rapid si ia forme grave, facandu-l pe copil sa se simta foarte rau. Prin urmare, desi v-ati putea simti in stare sa diagnosticati chiar dumneavoastra aceasta afectiune, v-as sfatui insistent sa contactati un doctor care sa confirme diagnosticul si sa va sfatuiasca in printa tratamentului. in cazul in care copilul se simte foarte rau sau eruptia se extinde foarte repede, luati legatura cu un doctor imediat.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor