mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Tratamente
» Balonarea (meteorismul) - cauze si tratament

Balonarea (meteorismul) - cauze si tratament







Balonarea sau meteorismul sunt o ingramadire excesiva de gaze, in stomac sau in intestine. Eructatiile (ragaieli) pot evacua gazele din stomac, in timp ce acelea din intestine sunt eliminate prin rect. Gazele stomacale sunt, in general, aer inghitit cand mancam repede, cand galgaim un lichid sau sunt produse de bauturi acidulate. Compozitia lui este, in general, aceeasi cu a aerului atmosferic ' 78% azot si 21% oxigen. Gazul intestinal este produs prin fermentatia amidonului si putrefactia proteinelor. Daca o cantitate excesiva de hrana nedigerata ajunge in colon, bacteriile din colon produc gaze.
Tractul gastro-intestinal contine, in mod normal, aproximativ 90 grame de gaz. Fermentatia poate spori aceasta cantitate la aproape un kilogram, inducand simptomele dilatatiei abdominale. Aproape 90% din gazele formate in intestin vin din descompunerea zaharurilor, amidonului, celulozei (glucide nedigerabile) si ramasitei proteinice. Metanul este produs de o treime dintre persoanele de varsta adulta, ca o trasatura de familie, prin actiune bacteriana. Nu depinde de produsele alimentare exogene. Dioxi-dul de carbon si hidrogenul sunt gazele principale gasite la fermentarea zaharurilor si amidonului.


TRATAMENT

1. incercati sa mestecati incet, cu gura inchisa. Nu rbiti in timp ce mestecati. Saliva trebuie sa fie bine amestecata cu alimentele, pentru ca ea contine substante care incep digestia hranei.
2. Exercitii usoare, cum ar fi plimbarea dupa masa, stimuleaza peristaltismul intestinal. Daca ne intindem, dupa mese, sau ne asezam intr-un fotoliu comod, m impiedica peristaltismul, ajutand producerea fermentatiei si putrefactiei. Eructatia normala a gazelor stomacale poate fi, de asemenea, impiedicata daca ne intindem la orizontala, dupa ce terminam masa.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024