Teoria contemporana a originii vietii spune ca la originea a iot ceea ce este viu pe Pamant au stat bacteriile. Ulterior, unele au evoluat, dand viata microorganismelor care contin clorofile. Asa au aparut primele alge. Fiind capabile sa utilizeze energia solara si sa elimine molecule de oxigen, acestea au putut lua parte la formarea inlisului de oxigen al atmosferei care ne inconjoara eta. Astfel au denit posibile pe Pamant acele forme de viata cunoscute omului modern.
Organismele getale, care au fost denumite "alge\", reprezinta o comunitate destul de arbitrara a unor organisme foarte strans inrudite. Pornind de !a o serie intreaga de criterii, se obisnuieste a se imparti respectiva categorie, in 11 grupe.
Astfel, diferenta dintre algele brune si cele rzi este mai insemnata decat cea dintre algele rzi si tele superioare, de pilda ierburile.
Totodata, toate grupele de alge au clorofila, acel pigment rde care raspunde de fotosinteza. intrucat numai algele rzi au aceeasi
structura si aceeasi cantitate de pigmenti ca tele superioare, se considera ca tocmai ele sunt stramosii padurilor.In afara de algele rzi, mai exista: alge rzi albastrui, albastre, rosii, brune, dar indiferent de culoare, numeroasele specii care ne sunt cunoscute, se impart in doua mari grupe: unicelulare si pluricelulare.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor