Nu se da supa de morco decat dupa varsta de cel putin 3 saptamani, deoarece este pericol de ocluzie intestinala, (incurcatura de mate), mai ales ia prematuri. Supa de morco- face trecerea de la
dieta hidrica la introducerea laptelui, in diareele
sugarului si permite intrarea progresiva cu cantitati crescande de lapte. Are actiune asemanatoare cu a pulberei de CERATONIA SILIQUA\" cu care se inlocuieste sau se poate combina. Datorita pectinelor pe care le eonline formeaza in jntestin un gel, care se umfla si inaintand ca un piston in cilindru, absoarbe si arunca afara toxinele micro-biene si resturile descompuse ' aducand, in schimb, saruri utile, intre care si potasiul.
Preparare: 300 g morco tineri (la sugarii in varsta de la 3 saptamani la 2 luni) sau 500 g (pentru cei mai mari), bine spalati, curatati, tocati, se pun la fiert cu 1 litru apa 1-l 1/2 ore, la foc potolit, pe aragaz. Se paseaza de 2 ori prin sita, cu totul, se completeaza apa evaporata, sa ramana 1 litru, se pune 1/2 lingurita sare, se mai da un clocot. Se reincalzeste inainte de a se ser, in baia marina ; nu se tine de pe o zi pe alia ! La
sugarul mic sau la cei care nu varsa, nu se mai pune sare. in cazul in care copilul nu o primeste, supa se indulceste cu zaharina, 1 leta (0,025 g) la 150 ml supa.
Ratia de supa de morco, din 24 ore, e cam de 150 ml/kg greutate si se imparte pe fiecare masa (5-6 mese) la 3-4 ore, dupa varsta. Esto suficient sa o folosim 5-6 zile. Administrarea indelungata de apa de morco sau zeama de morco da copilului o coloratie aramie (carotenodermie ).