mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimentatia nou nascutulul sugarului sl copilului
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Alimentatia nou nascutulul sugarului sl copilului
» Cum si cand dam fainoase ?

Cum si cand dam fainoase ?







Fainoasele ocupa, dupa lapte, al doilea loc ca importanta in alimentatia copilului. Fainoasele permit o mai mare crestere in greutate ' datorita amidonului continut, care da 375 calorii la 100 g. Aduc elemente nutritive noi, albumine 10%, grasimi vegetale 2,5% si saruri minerale ' care nu sunt in lapte. Favorizeaza digestia celor 3 elemente esentiale : zaharurile, carora le reduc fermentatiile, albuminele, pe care le coaguleaza mai fin, grasimile, carora le usureaza digestia. Fainoasele se pot da dupa luna a 3-a, dupa caz. De obicei, dupa 3 luni, adaugam la laptele de ca (proaspat sau praf dizolt) : gris, pesmet de paine alba, zeamil, fosfarin. biscuiti, piscoturi de sampanie, piscoturi pentru sugari, Tapioca, Bledine, Diase, fainurile Robinson, Remedia, TAAMI, taitei, stelute, cus-cus ; ultimele trei la 11'12 luni. Proportia riaza dupa rata si toleranta copilului, de la - ia 12 g %.


Fainurile indigene se vor rumeni, in prealabil pe uscat, fara grasime. Fainurile straine, de obicei, sunt dizoi-bile instantaneu si nu mai solicita fierbere. Fierturile de fainoase se fac cu apa, cu apa si zahar (realimentari dupa dispepsii etc.) sau cu lapte. Pentru a nu face cocoloase, se amesteca intai faina cu apa rece, iar la fiert se amesteca continuu cu lingura, ca sa nu adere de peretii sului.

Fierbem intai alimentul fainos, cu apa necesara dilutiei, apoi adaugam laptele cald.


Chiar pentru lapte iniegrai fierbem alimentul fainos in putina apa, apoi adaugam laptele cald. Fainurile maltozate si dextrinizate se fierb 3-4 minule. Grisul fierbe 10 minute ; fierturile de cereale boabe (orez, grau) fierb 20-30 minute, fulgii de oz tot 20-30 minute. Abuzul de fainoase poate duce la rahitism, sau distrofia prin fainoase. De aceea, paralel, se avea grija de calcitcrapie (tratamentul cu calciu), vitamina D2-D3 sau/si STEROGYL picaturi, sau VIGANTOL, german, asemanator si se vor urmari atent eventuale simptome de rahitism.
Mucilagiile (jeleurile) sunt fainoase preparate in apa. Se macereaza fainoasele cate ore in apa rece, se fierb 30 minute si se paseaza prin .sita fina sau tifon. Sunt folosite in diluarea laptelui, de ca, iar cele de orez in dietele de realimentare din dispepsii.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024