Nu este asa de simplu sa alegem preparatele pentru ingrijirea pielii, deoarece nu peste tot unde se vand produsele cosmetice // putea primi sfaturi competente. Totusi incercati sa evitati cumparaturile inutile. Unele din recomandarile noastre va vor fi de ajutor.
- Important, cand cereti un sfat de la un cosmetician nu trebuie sa fiti machiata sau pudrata. in limita posibilitatilor evitati sl folosirea cremei, in acest caz se va usura silirea diagnosticului. Practica ne arata: necunoasterea tipului din care face parte pielea noastra este obstacolul cel mai important care ne impiedica sa facem o alegere justa a preparatelor cosmetice.
- inainte de a cumpara ganditi-va care din produsele achizitionate anterior au avut efect favorabil asupra pielii si care nu. Cu cat ti formula mai exact pretentiile dumneavoastra in momentul cumpararii, cu atat mai multe sanse ati sa va intoarceti acasa cu produse corect alese.
- in prealabil trebuie sa va ganditi la efectul pe care vreti sa-l obtineti cu ajutorul preparatelor noi. Nu uitati: cosmetica poate obtine multe efecte spectaculoase ih zilele noastre - dar totusi nu face minuni, in orice caz ea nu pocite ihlocui un mod de viata ratjonal. Ea poate incetini formarea ridurilor dar cele existente in cel mai bun caz nu vor putea fi decat atenuate. Produsele de buna calitate vor intretine pielea dumneavoastra in conditii optime, dar nu pot modifica tipul el. Nu puteti conta pe mai mult, chiar daca vi se vor face promisiuni.
AŤ Este absolut necesar sa atentionati vanzatoarea in cazul in care ati predispozitii alergice - de oricare fel (ca de exemplu alergie la polen). in aceasta situatie vanzatoarea va va oferi produse care au fost testate in mod corespunzator. Anumite preparate poarta indicatia speciala ca fiind antia-lergice.
Este greu de silit care anume preparat cosmetic va convine. Specialistii spun: hotarator ih acest caz nu este nici ambalajul si nici pretul, ci starea in care se va afla pielea dumneavoastra dupa ce ti folosi timp de 2-3 saptamani produsul respectiv.
Aceste produse dau o garantie destul de serioasa referitor la gradul de toleranta.
- Daca produsul nou nu va este cunoscut, cumparati o cantitate cat mai mica, pe cat posibil o mostra de proba. Cu toate ca ea va fi relativ mai scumpa, in cazul in care o cantitate mai mare nu va va conni, ti pierde mai mult. Cand achizitionati ceva ati acelasi produs in ambalaje diferite - de exemplu in tuburi sau borcane. De multe ori cumpararea tuburilor este mai connabila.
Cum sa gasesti un sfetnic bun
- O vanzatoare competenta va cerceta in primul rand pielea clientei. in magazin ti aa incredere ca va aflati pe maini bune daca se va efectua un control al epidermei dumneavoastra privitor la efectul preparatelor. Trebuie tinut cont de faptul ca starea pielii se schimba pe masura trecerii timpului si sub influenta diferitelor produse. Un semn rau: vanzatoarea nu acorda nici o atentie fetei dumneavoastra ci doar va ofera produsul. in acest caz mai bine plecati.
- O sfatuitoare buna va va intreba ce experiente personale ati, referitor la folosirea preparatelor cosmetice. Un semn rau: incercarea de a va convinge ca nu stiti ce vi se potriste si ce nu. Fiecare stie mai bine cum ii reactioneaza pielea fata de dirse produse.
- Vanzatoarea Ideala trebuie sa fie simpatica. Sfatul este o chestiune de incredere, iar increderea este strans legata de simpatia personala. Daca deti ca nu se poate sili un contact cu vanzatoarea este mai indicat sa intrerupeti discutia.
- O vanzatoare sensibila trebuie sa tina cont si de posibilitatile dumneavoastra financiare. Este indicat sa-l spuneti care este suma pe care doriti s-o cheltuiti in derea achizitionarii produselor cosmetice. Un semn rau: daca toata suma va fi utilizata la cumpararea unui singur produs scump.
Mic dictionar cosmetic
Exfolierea: asa este denumita cojirea celulelor cor-nificate de pe suprafata epidermei. Este singurul proces care poate fi intensificat cu ajutorul preparatelor cosmetice, (frecarea cu abrazi)
Colagen: Substanta care intra in compozitia tesuturilor conjuncti - de ea depinde capacitatea pielii de a pastra umiditatea. Exista preparate cosmetice care permit cresterea gradului de umiditate a stratului superior al epidermei.
Liposom: microcapsule importante in emulsii sl ge-luri; ele sersc drept mijloc de transport al substantelor acti in profunzimea pielii.
Factor de umidificare natural: substanta naturala, care absoarbe apa si o retine.
Crema de uniformizat: crema sau masca de curatire pentru exfolierea celulelor cornificate cu ajutorul enzimelor getale sau a granulelor abrazi.
Regenerarea: refacerea suprafetei epidermei, proces in cadrul caruia se formeaza celule noi, completand protector stratul uzat.
Indice de aciditate: cifra care determina gradul de aciditate al pielii. O piele sanatoasa are un grad de aciditate intre 5,3-5,8.
Sindet: substanta sintetica lipsita de baze cu proprietati de spalare. De multe ori este mai bine tolerat de piele decat sapunul.