mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Mineralele
Index » Boli si tratamente » Vitaminoterapia » Mineralele
» Molibden

Molibden







Prezenta sa este mai mult decat modesta, dar nu este mai putin indispensabil organismului. Molibdenul este un oligoelement care serveste drept catalizator in anumite reactii chimice importante, in special in meolismul sulfului si al aminoacizilor sulfatati.


■ Doza zilnica recomandata: 75 mcg.

. Surse
Daca alimentatia contine, in mod regulat, legume verzi, fasole, cereale integrale si lactate, neile de molibden sunt complet satisfacute.
■ Roluri si caracteristici
- intra in compozitia enzimelor destinate curatarii celulelor de sulfiti, substante care se gasesc in alimente, mai ales in cele bogate in proteine, si care sunt utilizate ca agenti conser-vanti pentru multe produse alimentare si medicamente;
- intra in compozitia altor enzime destinate productiei de acid uric, rezultat prin degradarea acizilor nucleici (ADN si ARN), care serveste la eliminarea a numeroase substante.


- Tulburari atribuite unui deficit sau unui

exces de molibden
Sunt practic inexistente. Doar pacientii hraniti artificial (intravenos) o perioada lunga risca sa aiba o lipsa de molibden. Anumite persoane sunt mai sensibile la prezenta sulfitilor si pot suferi de tulburari respiratorii la fel de grave ca si astmul. in acest caz, suplimentul de molibden r\\u este recomandat.
De fapt, carenta de molibden este practic imposibila, intrucat alimentatia zilnica permite ingerarea unei cantitati aproape duble fata de cea


sugerata.

Nu s-au inregistrat, pana acum, cazuri de toxicitate a molibdenului. O cantitate mai mare de 500 mcg poate proca o asimilare mai redusa a cuprului.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor