mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Mineralele
Index » Boli si tratamente » Vitaminoterapia » Mineralele
» Despre minerale

Despre minerale








Oligoelementele si mineralele intervin in numeroase procese. Linele dintre ele actioneaza ca si coenzimele - adica declanseaza reactii chimice tara a suferi transformari - altele asigura supravietuirea anumitor microorganisme iar altele participa la producerea substantelor utile transmitem de mesaje in sistemul nervos la producerea hormonilor tiroidieni si a hormonilor glandelor suprarenale, precum si la transformarea glucidelor si lipidelor in energie fara a uita organizarea celulelor care se transforma in tesut osos, dentar, epidermic sau in se sangvine. In interactiune cu alte nutrimente ele participa in mod egal la cresterea, reproducerea si mentinerea sanatatii organismului o data cu trecerea anilor. -
O alimentatie riata permite organismului sa-si asigure intreaga gama de minerale esentiale pentru buna sa functionare. Alegerile nutritionale judicioase, care tin cont de natura alimentelor (proteine, glucide si lipide), permit evitarea exceselor, ce transforma aceste substante in aderate otravuri, la fel ca si a carentelor, care provoaca neplaceri continue.
In ciuda opulentei in care traiesc majoritatea populatiilor din tarile dezvoltate - precum Franta SUA si Canada - sufera de deficit de mineral carenta de calciu ta majoritatea femeilor tinere intre 25 si 30 de ani si lipsa de magneziu la mai mult de jumatate dintre tineri nu sunt decat doua exemple in acest sens.
Iata un el cu dozele medii sugerate pentru adulti.


TABEL

CU CANTITATILE MEDII RECOMANDATE


Bor nesilita

Calciu 1000 mg


Crom 120 mcg

Cobalt nesilita


Cupru 1,5-3 mg

Fier 10-l8 mg


Fluor 1,5-4 mg

Iod 0,15-0,20 mg


Magneziu 400 mg (sau 5 mg/kg corp)

Mangan 2-5 mg


Molibden 75 mcg

Fosfor 1000 mg


Potasiu 3500 mg

Seleniu 60-80 mcg


Sodiu 2000-3000 mg

Sulf nesilita


Zinc 15 mg


Nota Bene: Nevoile zilnice riaza \\\"m functie de sex, rsta, inaltime, greutate si starea fiziologica (sarcina, alaptare, crestere, diferite boii).




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor