mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Investigarea cauzelor sterilitatii
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Investigarea cauzelor sterilitatii
» Examenul ginecologic

Examenul ginecologic


Share



Majoritatea examinarilor si a procedurilor de tratament se desfasoara in fotoliul de examinare ginecologica. E de dorit ca inainte de consult sa mergeti la toaleta, ca urinara usurata va va permite sa va relaxati. Examinarea vaginului - cotpascopia - se face, de obicei, cu ajutorul unor oglinzi speciale. Se studiaza, de asemenea, starea colului uterin. Cu un tampon (o procedura absolut nedureroasa) se recolteaza pentru analiza cateva celule din vagin si din canalul colului uterin. La examenul microscopic (colpomicroscopie) pot fi depistate dirse bacterii si ciuperci. inaintea oricarui tratament de sterilitate se efectueaza terapia bolilor inflamatorii ale organelor bazinului. Daca a trecut mai mult de un an de la ultimul control pentru depistarea cancerului, atunci se recolteaza din nou material biologic pentru analiza. In cazul in care sunt depistate anumite modificari, sotii trebuie sa mai astepte cu sarcina pana la resilirea loului normal al celulelor mucoasei.
Daca examenul ginecologic se efectueaza cu putin inainte sau dupa menstruatie, orificiul exterior al colului uterin este inchis. in timpul ovulatiei, dimpotriva, acesta este deschis putin si elimina mucus - indiciu ca este gata pentru conceptie. Dupa examenul cu oglinzi, se palpeaza colul uterin si uterul, trompele uterine si ovarele. in acest mod se poate determina pozitionarea, dimensiunea si entualele zone bolna ale acestor organe, precum si prezenta unor miomuri, tumefactii, chisturi ovariene sau modificari ale trompelor. in cazul in care medicul are suspiciuni de endometrioza recurge la proceduri de instigare prin rect. in final se examineaza glandele mamare. Se exclud formatiunile noi, se examineaza mameloanele. Daca acestea sunt umede, se admite ipoteza excesului de prolactina.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai