mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Investigarea cauzelor sterilitatii
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Investigarea cauzelor sterilitatii
» Analiza sangelui

Analiza sangelui


Share



Daca sterilitatea este cauzata de modificarile atipice ale hormonului luteinizant sau ale testosteronului, atunci problema poate fi rezolvata prin administrarea unei terapii substituti. In cazul modificarii anormale a nilului prolactinei, pacientul poate fi suspectat de dereglari ale functiei hipofizei. Totusi, de cele mai multe ori, analiza sangelui releva un nil extrem de ridicat al hormonului foliculostimulant, ceea ce indica o vatamare irecuperabila a testiculelor. In functie de cantitatea si viabilitatea spermatozoizilor formati in testicule, hipofiza elaboreaza hormonul foliculostimulant. Nilul acestui hormon este in limitele normale in cazul in care si productia de spermatozoizi este normala. Daca testiculele nu produc deloc sau produc o cantitate insuficienta de spermatozoizi, nilul de FSH va fi marit. De aceea, depistand un nil de 2 -3 ori mai mare decat limitele normale ale acestui hormon, medicul va opri instigatiile si-i va comunica pacientului ca, din pacate, medicina moderna nu poate sa-l ajute in aceasta problema. Daca nilul de FSH este in limitele normale, iar spermatozoizii lipsesc in lichidul seminal, pacientului i se va introduce un ac de seringa de tip tuberculina in zona posterioara a testiculelor. Se extrage astfel o mica cantitate de lichid intr-o seringa cu ser fiziologic. Lichidul astfel obtinut este supus analizei la microscop, in urma careia medicul sileste prezenta sau absenta spermatozoizilor. Daca prezenta acestora se confirma, atunci se recurge la cautarea in organele sexuale a portiunii cu dereglari de permeabilitate. Mentinerea nilului hormonului foliculostimulant in limitele normale inseamna ca sunt sanse reale ca problema sa fie inlaturata.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai