mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Metode de insanatosire a pielii
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Metode de insanatosire a pielii
» Somnul regenerator

Somnul regenerator







Este gresit sa se creada ca somnul este o stare in care intram atunci cand nu mai avem ce face sau cand obosim, din cauza treburilor cotidiene. Somnul ii este de folos omului, iar daca el este scurtat, o perioada mai indelungata, omul se imbolnaveste. Un deficit permanent de somn actioneaza distructiv asupra organismului. Medicii, psihologii si biochimistii pot relata foarte multe despre ceea ce se petrece in somn si cat este el de important pentru sanatatea organismului si disponibilitatea de a opune rezistenta infectiei.
Rolul hotarator in adormire il joaca hormonul somnului, care serveste la transmiterea informatiilor intre celulele sistemului imunitar. Ca si ceilati hormoni, si cel al somnului exista in toate sistemele organismului. Hormonul somnului este secretat de fagocite si, de indata ce el ajunge in creier, omul se cufunda in somn.


In plus, hormonul somnului contribuie la intensificarea formarii unor substante asemanatoare hormonilor, care indeplinesc functii de o importanta tala: accelereaza constructia anumitor albumine, regleaza musculatura diverselor organe interne, dilata vasele sanguine. Toate procesele enumerate il ajuta pe om sa se linisteasca, sa se odihneasca, sa-si refaca energia in timpul somnului.In plus, pe neobservate pentru noi, hormonui somnului armonizeaza diversele celule de aparare, in scopul unei optime functionari a lor, adica sustine starea noastra obisnuita de sanatate. Un organism plin de toxine este un permanent excitant al nerlor. Atunci, cum se poate petrece o noapte buna si linistita, daca neri sunt excitati?
Noi am uitat ca a trai inseamna a te simti oi si bucuros. De ata linistita se bucura putini oameni in societatea noastra. incotro ne grabim? Spre spital sau spre mormant? Sau ne grabim sa ne luam portia de emotii negative? Cele mai puternice dintre ele sunt teama si derivatele ei: nelinistile, strans legate de depresie, alerta, presimtirile rele, india, vointa slabita, gelozia, lacomia, mania, pornirile ostile, supararea, anxietatea si autocompatimirea. Straduiti-va sa va reganditi intreaga zi.


Pentru a beneficia de relaxare, odihna si somn, ziua trebuie astfel ificata, incat sa ramana timp pentru odihna, distractii, exercitii fizice si un somn nocturn de buna calitate. Nu va veti putea bucura de un somn bun daca v-ati supraincarcat stomacul, daca n-ati efectuat exercitii fizice in aer liber, cum ar fi o plimbare de trei kilometri sau diverse actitati in gradina.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024