mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Metode de insanatosire a pielii
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Metode de insanatosire a pielii
» Imunostimulatorii naturali

Imunostimulatorii naturali








Imunostimulatorii naturali - aceasta este o notiune cumulativa a tot ceea ce exercita o actiune pozitiva asupra sistemului imunitar. Vom releva insa faptul ca este foarte dificil de masurat si exprimat in parametri exacti aceasta influenta.
Actiune imunostimulatoare (uneori se rbeste si de actiune imunomodulatoare) au unele te folosite de mult in medicina populara. Acestea sunt:
- echinaceea - stimuleaza eficient fagocitele si limfocitele;
- arnica - stimuleaza fagocitele si limfocitele;


- tuia - stimuleaza limfocitele;

- aloe - stimuleaza limfocitele;




- usturoiul - farizeaza activitatea imunitara;

- ceapa - farizeaza activitatea imunitara;


- menta - farizeaza formarea de anticorpi in mucoase;

- macesul - farizeaza activitatea imunitara, contine vitaminele C, A, B1, B2 si minerale;


- teiul - creste imunitatea;

- socul - contine uleiuri eterice, vitamine si minerale. Desigur ca cele mai accesibile sunt ceapa si usturoiul.
Proprietatile antimicrobiene naturale ale cepei si usturoiului sunt similare actiunii antibioticelor. Sensul initial al cuvantului "antibiotic\" este de "antidot creat de o celula vie\", dar tot din aceasta categorie fac parte si substantele care ucid bacteriile, continute de ceapa si usturoi. Deja in Egiptul antic se stia ca ele ajuta mult la combaterea tuturor relelor.
Cercetatorii contemporani au demonstrat ca tele mai sus enumerate, folosite sub forma de preparate standard sau combinate, ne intaresc imunitatea.

FlTONClDELE
Fitoncidele sunt substante antimicrobiene produse de te. Se disting fitoncidele latile si proprietatile fitoncide ale lichidului tisular.
Unele fitoncide din te distrug diverse microorganisme (bacterii, ciupercile microscopice etc), in timp ce altele, actioneaza parca in mod selectiv, numai asupra anumitor tipuri de microbi. Chiar in cadrul aceleiasi clase de microbi, proprietatile fitoncidelor se exprima diferentiat.
Sa analizam actiunea fitoncidelor asupra bacteriilor si ciupercilor microscopice.
Infectiile intestinale sunt unele dintre cele mai raspandite boli. S-a descoperit ca multe te au fitoncide care actioneaza asupra grupului de microorganisme intestinale. Printre acestea, se afla:


- fitoncidele sorobestrei (mai ales din radacinile culese toamna);
- fitoncidele usturoiului si ai cepei;
- uleiurile eterice ale urmatoarelor te: isop, pelin, sovarf. in ultimul timp, sunt tot mai raspandite boiile fungice.
Anumite ciuperci microscopice proaca afectiuni ale diverselor segmente ale pielii, parului, unghiilor, mucoaselor, oaselor, organelor interne, vaselor sanguine, sistemului ners central.
Dupa cum au aratat unele studii, si uleiurile eterice au proprietati antifungice evidente. In aceasta privinta, sunt valoroase uleiurile eterice cu actiune nociva asupra agentilor patogeni ai unor boli ca epidermofitia, tricofitia, microsporia. S-a demonstrat ca uleiurile de menta, chimen, salvie si scortisoara isi manifesta proprietatile fungicide in dilutie de 1:40000 - 1:80000 sau chiar 1:100000, in cazul uleiului de salvie. Acelasi lucru se poate spune si despre actiunea fungicida a uleiurilor eterice din seminte de caltunas, ceapa si usturoi.
Cea mai puternica actiune in tricomonaze, o au sucurile din fructe de merisor, rachitele si coacaze negre.
Demult s-a constatat ca si mirosul poate vindeca diverse boli. S-a dovedit ca o ramura de tuia, tinuta intr-o incapere, reduce considerabil numarul microbilor din aer. Acelasi efect il are si emulsia de brad alb.


CALIREA

O veche si mult experimentata metoda de insanatosire este calirea organismului cu apa. Aceasta trebuie sa acopere tot corpul. Ea va contribui la calirea organismului si le va permite persoanelor care sufera frecvent de boli infectioase sa evite asa ceva-
Studiile au aratat ca utilizarea apei reci creste numarul fagocitelor (celulele deratoare) si al altor celule protectoare (limfocitele).
Se mai stie ca excitarea cu un stimul rece imbunatateste circulatia sanguina, ceea ce, fireste, va exercita o actiune pozitiva asupra sistemului imunitar. Nu este exclus nici ca excitarea cu stimul rece sa impulsioneze celulele imunitare si sa Ie faca mai sensibile fata de agentii patogeni infectiosi patrunsi in organism, atata timp cat acestia nu sunt prea multi, astfel incat sa proace imediat reactii de aparare sau sa diminueze considerabil actiunea celulelor straine (antigeni).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024