mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Chirurgia estetica
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Chirurgia estetica
» Corectia sanilor

Corectia sanilor







Reconstructia mamara dupa mastectomie consta in reconstituirea formei si volumului sanului extirpat avand drept model sanul controlateral (daca este frumos) sau un san ideal (daca celalalt este hipo- sau hipertrofie ori ptotic).
Se efectueaza, de regula, dupa un timp de la incheierea tratamentului chirurgical, medical sau oncologic si dupa cateva serii de controale de rutina (mamografii, ecografii, tomografie computerizata, RMN etc.) care sa dodeasca absenta metastazelor. Dar se poate efectua si primar, daca pacienta solicita. Deficitul de tegument si de volum al zonei mamare se poate rezolva prin aport de muschi si piele, ca in cazul reconstructiei cu lambou musculocutan din muschiul latissimus dorsi (entual si imt mamar, daca volumul este insuficient) sau cu lambou musculocutan din muschiul drept abdominal (TRAM). Aceste doua metode, in special TRAM, sunt chirurgii majore, cu risc ridicat de complicatii, internare de lunga durata si costisitoare, insotite de cicatrice suplimentare.In general, pacientele oncologice au un grad inalt de vulnerabilitate psihica, toleranta lor la alte chirurgii majore fiind scazutii. Ca atare, am incercat sa imbunatatesti o moloda de reconstructie mamara simpla, nedureroasa, folosind imtul mamar. Desi utilizat de foarte multa vreme in reconstructia mamara, lipseau partile moi care imbraca\" imtul. Am remediat in buna masura acest deficit printr-o tehnica originala, cu aport de grefa de tesut adipos recoltat prin iipoaspiratie, in doua sedinte, la interval de 4-5 luni, aprox. 100-l50 cm3/sedinta. Imtul autolog se introduce in ul dintre tegument si peretele toracic cu ajutorul canulelor de lipoaspiratie. Manevra are dublu scop: pe de o parte, de antrenare\" a lamboului cutanat (adesea hipotrofic, iradiat) prin disectie blanda cu canula, lambou cutanat care va trebui sa accepte imtul mamar, $i pe de alta parte, de ingrosare a hipodermului zonei mamare.


Dupa cele doua sedinte de lipofilling, se introduce un expander tisular care, prin umpleri succesi cu ser fiziologic timp de 1-2 luni, va construi buzunarul\" dorit, necesar plasarii definiti a unui imt anatomic cat mai asemanator sanului controlateral.
Reconstructia complexului areolo-mamelonar se face prin grefa de la sanul controlateral sau mucoasa labiala.
Avantajele constau in lipsa de agresivitate locala si generala a pasilor chirurgicali (toate interntiile sunt ambulatorii sau necesita maximum 1 zi de internare). Dezavantajele sunt relati: necesitatea prezentei tesutului adipos excedentar, costul expanderului si imtului mamar, timpu! indelungai al tratamentului.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor