mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Chirurgia estetica
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Chirurgia estetica
» Abdominoplastia

Abdominoplastia







Abdominoplastia (dermolipectomia) este o procedura chirurgicala majora de indepartare a excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului mijlociu si inferior. La neie, se combina cu operatia de intarire a muschilor peretelui abdominal. Procedura poate corecta aspectul de abdomen flasc, cu piele care atarna (sort abdominal\").
Cei mai buni candidati pentru abdominoplastie sunt barbatii si femeile cu stare de sanatate buna, preocupati de laxitatea peretelui abdominal. Operatia este benefica in special pentru femeile care, prin sarcini multiple sau slabiri masive si bruste, si-au pierdut elasticitatea pielii la nivel abdominal ori au ramas cu exces tegumentar.


Exista si cazuri cu exces de adipozitate si tegument, care se pot corecta prin lipoaspiratie gratie efectului de lifting si contractie tegumentara postiipoaspiratie. Numai daca acest prim stadiu nu a avut rezultatele scontate se trece la abdominoplastie. Se stie ca numarul abdominoplastiilor a scazut cu 80% dupa inventarea lipoaspiratiei.

Programarea operatiei
La consultatia initiala, chirurgul va va estima starea de sanatate, va determina importanta depozitelor adipoase si va evalua tonusul cutanat. Spuneti medicului daca sunteti fumator, daca urmati un tratament, daca luati vitamine sau alte medicamente. Fiti sinceri cu privire la asteptarile dumneaastra; chirurgul va fi la fel de sincer in descrierea posibilitatilor, riscurilor si limitelor operatiei.
Daca excesul tegumentar este limitat la zona de sub ombilic, puteti beneficia de o procedura mai putin complexa, numita abdominoplastie partiala. Asa cum am mentionat, beneficiul poate fi uneori mai mare daca abdominoplastia, partiala sau totala, se face dupa o lipoaspiratie (pentru a indeparta intai grasimea de la nivelul abdomenului si soldurilor). Alteori, lipoaspiratia in sine poate da cele mai bune rezultate. Chirurgul va va recomanda tipul de interventie care vi se potriveste.
Orice interventie chirurgicala implica unele incertitudini sau riscuri.
Mii de abdominoplastii se efectueaza anual cu succes in lume. Execuata de un chirurg plastician cu experienta, preferabil, specializat si in liposculptura, rezultatele sunt, in general, bune; cu toate acestea, nu exista operatie complet lipsita de riscuri.
Complicatiile postoperatorii (infectii sau tromboze) sunt rare. dar pot aparea. Infectiile pot fi evitate prin drenaj si antibiotice, iar trombozele, prin mobilizarea cat mai rapida dupa interventie.
Fumatorii trebuie sa intrerupa fumatul cu 1-2 luni inainte de operatie; fumatul contribuie la cresterea riscurilor de aparitie a complicatiilor si intarzie vindecarea (nu fumati 1 luna dupa interventie).


Evitati expunerea la soare inainte de operatie, in special la nivelul abdomenului, precum si curele de slabire drastice, pentru ca ambele pot intarzia vindecarea.
Riscurile de complicatii pot fi reduse prin urmarea cu strictete a indicatiilor chirurgului inainte si dupa operatie, in special cu privire la cand si cum trebuie sa reluati activitatea fizica.

Pregatirea pentru operatie
Daca sunteti raciti sau aveti o infectie de orice fel, operatia se va amana.
Operatia
Abdominoplastia completa (totala) dureaza, de obicei, 2-5 ore, in functie de excesul tegumentar si cantitatea de tesut adipos de indepartat. Interventia are loc sub anestezie generala. Abdominoplastia partiala dureaza 1-2 ore.
Dupa operatie
Veti ramane internat 1-2 zile.In primele cateva zile, abdomenul va fi umflat (edematiat) si e posibil sa fie usor dureros - senzatie de disconfort ce poate fi controlata prin medicatie, Dupa operatie trebuie sa va asigurati ca exista cineva care va poate conduce acasa si ajuta in urmatoarele 1-2 zile.
Pentru a nu tensiona sutura, nu stati in pozitie perfect verticala imediat dupa operatie; mersul va fi usor adus de spate timp de 14 zile. Firele superficiale r fi indepartate dupa 10-l4 zile. Va trebui sa purtati corset 1 luna.


Revenirea la normal

Revenirea poate dura saptamani sau luni. Daca aveti o conditie fizica buna, refacerea postoperatorie este mai rapida. in primele 3-6 luni, cicatricele sunt vizibile, trec apoi prin diferite stadii - este elutia normala; dupa un timp, ele se reduc la o linie subtire pe tegument.


Noua dumneaastra infatisare

Abdominoplastia totala sau partiala corecteaza, cu rezultate excelente, muschii abdominali slabiti sau excesul de tegument si, in majoritatea cazurilor, rezultatele sunt durabile daca operatia este urmata de o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor