mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli si tulburari diverse
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Boli si tulburari diverse
» Cate feluri de produse de calciu exista si pe care ni ie recomandati ?

Cate feluri de produse de calciu exista si pe care ni ie recomandati ?







Exista atatea cate fabrici de medicamente sunt pe lume. Va recomandam sa aveti incredere in cele romanesti, care sunt la nivelul celor mai bune produse mondiale si mult mai accesibile.
La nou-nascut si sugarul mic vom da ca antirahitic calciu lactic dizolt (daca exista tendinta la diaree) si calciu gluconic din fiole daca exista predispozitie la constipatie. Calciul granulat se da la copin mai marisori, dar se poate da si la cei de 1'2 ani, pisat si dizolt. Ccdecalcinul ' care, pe langa calciu, contine si vitaminele C si D, trebuie pisat pentru cei mici. Nu se Va da totusi, sub 6 luni. Calciu carbonic se da in diaree (nu se absoarbe bine).


Clorocalcinul este concentrat, bun in hemoragii, urli-carii, decalcifieri, dar NU este tolerat bine de copin mici, asa ca nu se cla sub 1'2 ani, (este amar, iritant, produce gastrita, rsaturi, diaree}. Gluconatul de calciu, solutie injecila, in fiole de 5 ml sau de 10 ml (10%) este foarte util, foarte bun, cel mai bun. Se da pe gura. Exista si calciu gluconic lete. Injectii se fac numai in cazuri urgente la sugari ' si tot cu indicatie speciala la copin mai mari. Admiratorilor calciului Sandoz\" le indicam, in schimb, gluconatul de calciu indigen, letele mari efervescente, de peste 3 grame, care se dau fractionale ' sau comprimate de 1,5 g, de calciu gluconic. Acestea din urma se dau dupa 1 an si jumatate. In ce priveste exemple de produse de calciu strain, citam cate numai informativ, fara a ie considera mai bune decat ale noastre: Calcium Sandoz\" (Bale, Elvetia), comprimate, fie pa-veuri (dreptunghiuri), slab ciocolatate (pentru copin mari), fie comprimate efervescente. Acestea se pot da la sugarii peste 3'1 luni, care nu au tendinta la diaree. Exista tipul forte\" care contine peste 3 g calciu la o leta, si tipul mediu cu 1,327 g (calciu carbonic, calciu lacto-gluconic .etc.) uneori cu adaos de vitamina C 1000\" (1 gram).
Bineinteles, letele se dau fragmentate, dupa rsta [l/G ' 1/5, 1/4 ' 1/3).
Maealvit Sandoz este asemanator cu cel de mai sus. Calcipot (german) contine calciu citric si calciu fosforic, bun in rahitism, stimularea denlitiei, decalcifieri i.a copii si, de asemenea, la femeile gravide : poate fi asociat cu vitaminele C, D:i sau fluor (pentru dinti). Condossan (Bika, Stuttgart) lete sau pulbere, contine nu numai calciu, ci si vitaminele A, C si D3. Sugarii il iau cu placere, dizolt in lapte.
Calcium, Ckefaro D.\" Chefaro Maatschapp-, 1 leta contine 325 mg calciu gluconic, 325 mg calciu fosforic si 100 unitati D3.

ATENTIE Calciul- Sandostene\" nu este calciu care se da obisnuit centra rahitismului, ci contra urticariei. Nu confundati ! Nu dati copiilor produse de calciu fara avizul medicului. Le puteti face mai mult rau decat bine. Calciul dat fara prescriptia medicului poale provoca grave perturbari in organismul copilului.


In ce priveste calciul, mai sunt multe de spus, unele mame il dau fara nici o recomandatie, ceea ce iar nu este bine.
Nevoia normala zilnica de calciu este de 20'70 rnili-grame pentru copin mici. Doza de calciu se prescrie in raport cu nevoile, cu boala eventuala a copilului. Calciul nu este bun la orice ; in exces, rareste bataile inimii si favorizeaza pietrele la rinichi.
' Calciul lactic se da, dupa rsta, intre 1/4, 1/2, 1 leta pe zi la sugari ' si 2'4 lete pe zi la copin mari, 15 zile lunar in profilaxia rahitismului ' si mai mult in rahitism declarat si in diarei cronice.
' Calciul gluconic, 10%, fiole de 5 sau 10 ml ' se absoarbe bine pe gura la copin mici ' 1/2, 1 fiola de 5 ml; ia cei mai mari 1/2 ' 1 fiola mare, de 10 ml. Calciul gluconic in granule cu vitamina D-j este foarte bun, iar cel in lete cafenii, socolatate, este minunat pentru copin de la 13 ]uni.(se da pisat) sau mai mari, care cred ca este bomboana\".
Calciul efervescent este la fel cu Calciu Sandoz\" ca aspect si ca eficacitate.
Nu uitati ca exista calciu si in alimente (branza de ca, mai ales daca este facuta cu calciu lactie). Laptele de mama contine 300 mg calciu la litru, iar eel de ca 1,7 g, dar calciul din laptele de mama este cel mai bun, fiindca raportul calciu-fosfor este ridicat, aci* dilatea digesti usureaza absorbtia intestinala, buna utilizare a grasimilor din laptele de mama impiedica eliminarea prin scaun a combinatiilor de calciu.


Atentie ! Excesul de fainuri la sugar are rol nefast in absorbtia calciului, anumite substante ce le contin, blo-candul!


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024