mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Masajul facial si punctele de relaxare ale masajului facial
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Masajul facial si punctele de relaxare ale masajului facial
» Masajul ochilor

Masajul ochilor







1. Din unghiul intern al ochilor se fac miscari de netezire usoare si lente in jurul ochilor pe punctele de relaxare, cu presiuni pe muschiul sprancenos, la tample, arcada zigomatica (jumatatea pupilei), regiunea orbitala si infraorbitala. Se repeta de 3 ori (relaxare).
2. Pianotare: Miscari de stimulare prin lovituri usoare cu pulpele degetelor ambelor maini simultan pe acelasi traseu in jurul ochilor din unghiul intern spre cel extern.
3. Din unghiul extern al ochilor se fac cerculete mici spirale pana la jumatatea pupilei, dupa care se continua cu o mangaiere in jurul ochilor si pe pleoape.
4. Cu indexul si mediul ambelor maini se executa o netezire in foarfeca pe sprancene, continuandu-se cu o mangaiere cu indexul pe sub ochi, pana la pozitia initiala - de 3 ori.
5. in regiunea unghiului extern (laba gastei, miscari in spirala inchise (opturi) de 3 ori si cerculete din unghiul extern pana la jumatatea sprancenei - de 3 ori.


6. Pianotari - loviri usoare cu pulpele degetelor din unghiul extern al ochilor catre unghiul intern, continuandu-se cu mangaieri in jurul ochilor pe pleoape.
7. Din unghiul extern cu indexul si mediul se fac mangaieri pe punga ochilor, continuandu-se cu pianotari usoare pe pleoape fara a atinge pupila.
8. Mediul mainii stangi se fixeaza in unghiul intern al ochiului drept unde mediul mainii drepte din unghiul extern executa miscari in spirala in jurul ochiului, de 3 ori. Se aluneca apoi la celalalt ochi de unde se reia miscarea cu mediul mainii stangi.
9. Degetul mediu al ambelor maini executa o presiune usoara in unghiul intern al ochitor pe terminatiile nervului orbicular, continuandu-se cu o mangaiere in jurul ochilor.


10. Baterea tobei: cele 3 degete unite: index, mediu si inelar, executa loviri usoare si pianotari, pe ridurile laba gastei, perpendiculare si orizontale pe aceste riduri.
11. Miscari de vibratie - cu degetele usor curbate fara a atinge pleoapele, o alunecare vibranta de la un ochi la celalalt cu presiune la tample, urmata de o mangaiere pe acelasi traseu. Miscare alternativa care se executa de 5 ori.
12. Cu o miscare circulara de legatura din unghiul intern al ochilor se executa o miscare in zig-zag la ridurile in forma de dintre sprancene, urmata de o miscare in spirala pana la radacina parului, de unde, printr-o miscare circulara, se coboara la nas.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor