mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Capsule, alifii, siropuri si tincturi
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Capsule, alifii, siropuri si tincturi
» Prepararea siropurilor

Prepararea siropurilor







Pe masura ce veti dobandi experienta in lucrul cu tele medicinale, veti dobandi incredere pentru a crea propriile dumneavoastra retete. Pentru a ajuta, mai dau niste retete care includ explicatii cu privite la motivele alegerii respectivelor te.
Categoriile sunt urmatoarele: stimulente, diuretice, expectorante, astringente, tranchilizante si tonice. Plantele dintr-o categorie pot fi inlocuite cu altele din aceeasi categorie. Desigur, nu toate tele dintr-o categorie sunt la fel in ceea ce priveste puterea lor si efectele secundare, asadar putina documentare fi utila pentru a putea alege ta adecta din respectivele categorii. Altfel, puteti pur si simplu urma retetele din aceasta sectiune. Amintiti- ca trebuie sa folositi tele medicinale in mod responsabil. Daca aveti indoieli, consultati- medicul.
Pentru retetele din aceasta sectiune trebuie folosite te uscate. Cand preparati siropuri de tuse, amestecurile de te uscate sunt folosite in general sub forma de decocturi. Strecurati-le, apoi adaugati miere si lasati sa fiarba la foc mic inca 30 de minute. Adaugati arome dupa ce amestecurile s-au racit (uleiul de cirese salbatice este o atoma extraordinara).


Exista anumite tipuri de te medicinale care sunt incluse de obicei pentru prepararea siropurilor de tuse:
1. Stimulentele sau actitoarele: un stimulent este un agent care sporeste temporar o activitate functionala. De exemplu, un diuretic sporeste secretia de urina. Daca se doreste un diuretic, urmatoarele te sunt recomandabile: patrunjelul, nasturelul si frunzele si radacinile de sparanghel. Daca se doreste un diaforetic, puteti folosi Eupatorium perfoliatum, coada-sorice-lului, menta sau verbina. Un diaforetic este un agent care sporeste transpiratia.
2. Aromaticele au un miros placut. Iata cate exemple: toate rietatile de menta, feniculul, iarba-matei, scoarta de sasafras si maghiranul.
3. Lenitivele: un lenitiv este un agent care calmeaza sau inmoaie. De obicei ajuta membranele mucoase, lata cate exemple; nalba, nalba de gradina, algele rosii, lumanarica, ulmul alb, mierea si mugurii de plop.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor