Sunetul face parte din viata. Din cele mai chi timpuri, oamenii au folosit sunetele pentru a transmite informatii despre lumea inconjuratoare si pentru a comunica intre ei. De la inceputul existentei noastre, inca inainte de a ne naste, suntem inconjurati de sunete, cum ar fi, de pilda, bataile inimii mamei si zgomotul inabusit al lumii din exterior.
Traim intr-o lume a sunetelor. Sunete pe care le auzim sau nu le auzim, sunete muzicale sau haotice, sunete ciudate sau familiare, sunete stresante sau placute, sunete care ne tulbura si sunete care ne vindeca. Capitolul de fata se doreste a fi o explorare a stiintei acestor sunete: modul in care ele sunt produse, transmise si percepute auditiv, precum si felul in care relatiile, proportiile si armoniile sunetelor muzicale se bucura de calitati ce sunt unirsale si reflecta modelele care exista pretutindeni in natura. Cunostintele referitoare la aceste baze stiintifice vor ajuta la intelegerea mai buna a modului in care sunetele sunt folosite in scopuri terapeutice.
Sunetul este miscare. Mai exact, sunetul este o miscare vibratorie produsa atunci cand obiectele sunt mutate dintr-un loc in altul sau cand se leagana, asemenea unei greutati de pendul. La nil fundamental, sunetul este miscarea atomilor si moleculelor. Sunetele determinate de obiecte - de la aripile delicate ale tantarului, pana la copacul doborat de furtuna - isi au originea in miscarea milioanelor de atomi si molecule din care sunt alcatuite respectile obiecte. De fapt, sunetele sunt produse de obiecte mici, de dimensiunile atomului, sau mari, ca o eta.
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor