Mustarul este ta cea mai potrivita pentru o persoana care sufera nemotivat de tristete adanca si de melancolie.
Alte (lori
Gentiana: Pesimism exagerat, tristete in urma unui eveniment cu efect de durata (pierderea locului de munca,
menopauza etc.)
Maslin: Deprimare si epuizare dupa un efort fizic sau psihic deosebit.
Mustar salbatic (Sinapis arvensis)
Aceasta ta poate fi intalnita in special pe marginea drumurilor avand o inaltime de 30-60 cm. Ea infloreste intre lunile mai si septembrie.
Esenta se obtine prin metoda soarelui.
Sufletul tei
Doctorul Bach a descoperit in aceasta ta veselie si liniste interioara.
Fiecare mugure in parte asteapta cu rabdare sa ajunga ia timpul potrivit pentru a inflori. Aceasta reprezinta o caracteristica acestei te, pentru ca la majoritatea telor bobocii infloresc in acelasi timp.
Caracteristici
Persoanele care necesita tratamentul cu aceasta ta sufera de stari de melancolie care apar fara a fi provocate de ceva anume si care se transforma uneori in tristete adanca. in momente de criza au stari depresive si vad totul in negru. Lumea interioara a sentimentelor se caracterizeaza prin lipsa de energie, mahnire si pesimism, persoanele respective nereusind sa iasa din aceasta stare.
Chiar daca oamenii din jur ar ea sa-i consoleze sau sa-i incurajeze, ei nu reactioneaza pozitiv la aceste incercari. Aceasta stare depresiva dispare dintr-o dala, la fel de repede cum a aparut. Pacientii sunt complet lipsiti de initiativa si energie, nu mai au dorinta de a incepe nimic nou. Daca ar fi dupa ei, ar sta toata ziua in pat fara sa fie deranjati de nimeni. Le lipseste orice impuls si au senzatia ca nu vor mai trai niciodata zile frumoase, fericite.
Pofta de viata, interesul si capacitatea de a se bucura si de a participa activ la ce se intampla in jurul lor se reduc si uneori dispar aproape cu totul.
Acesti oameni nu reactioneaza la argumente rationale, deoarece, in ciuda eforturilor vizibile pe care le fac, nu reusesc sa depaseasca starea lor depresiva.
Copii
Acesti copii lasa o impresie de tristete adanca, seriozitate si melancolie. Deseori sunt prost dispusi si dezinteresati. Au adesea insomnii si le lipseste pofta de mancare.
Efectele florii de mustar
Aceasta ta ajuta la activarea resurselor de energie necesare pacientilor care incearca sa depaseasca momentul de profunda melancolie. Cu mult calm si cu seninatate ei vor reusi sa. gaseasca drumul spre lumina si bucurie.
Alte masuri de precautie
Daca starile\'depresive si indispozitiile se repeta cu regularitate sau chiar apar la intervale din ce in ce mai scurte, bolnavii trebuie sa urmeze neaparat un tratament psihoterapeutic.
Bineinteles, ar fi mult mai usor sa urmeze sfaturile celor din jurul lor; totusi nu trebuie neglijat faptul ca aceste stari de tristete nu dispar de la sine. Desi cel mai important lucru este ca acesti oameni sa invete sa accepte sentimentele si starile negative, trebuie sa faca eforturi sa nu vada totul in negru. Trebuie sa incerce sa opuna rezistenta, sa nu se lase cuprinsi de mahnire. in acest scop se recomanda activitate fizica, de exemplu plimbari in aer liber, mai ales cand emea este frumoasa si insorita. in nici un caz nu trebuie sa se retraga in camere intunecoase si sa se izoleze de oamenii din jur, traind astfel in lumea lor trista si fiind complet desprinsi de realitate.
Antrenamentul mintal, in care pacientii isi inchipuie de exemplu imagini luminoase, situatii fericite, optimiste, poate fi de asemenea de foios in depasirea acestei faze in cazul in care exercitiile sunt incepute deeme.