Vioreaua de balta este ta Bach cea mai potrivita pentru persoanele care dau celor din jurul lor senzatia ca sunt distante si isi dau aere de superioritate.
Alte nori
Larita: Persoane and o atitudine rezerta ca urmare a unui complex de inferioritate si a lipsei de incredere de sine.
Fag: Oameni cu idei preconcepute si cu o atitudine critica si rezerta fata de oricine nu corespunde conceptiilor personale.
Viorea de balta (Hottonia palustris)
Vioreaua de balta creste in ape statatoare sau in regiuni mlastinoase. Planta se inalta aproximativ 20 cm deasupra nivelului apei. Florile galbene in interior si rozalii in exterior pot fi zute in lunile mai si iunie.
Esenta este obtinuta prin metoda soarelui.
Sufletul tei
Aceasta ta care creste in apa, mandra si singuratica, ajuta oamenii care comunica destul de rar cu cei din jur. Doctorul Bach a scos in evidenta calitatile sufletesti ale acestei te: intelepciune si sinceritate.
Caracteristici
Persoanele carora li se recomanda tratamentul cu aceasta ta sunt foarte introvertite, traiesc in cele mai multe cazuri singure, dand celor din jur senzatia ca sunt inabordabile. Deseori, acesti oameni sunt inteligenti si cultiti si isi arata cu mandrie
superioritatea.
Prefera sa traiasca retrasi, sunt foarte muncitori si corecti si nu ridica niciodata tonul, convingandu-i pe cei din jurul lor cu argumente pertinente. Din cauza impresiei de calm, superioritate, poate chiar aroganta, pe care acesti oameni o produc asupra celorlalti, nu sunt acceptati si integrati, fiind considerati un fel de eminenta cenusie fata de care te tii automat la distanta.
Ei se ocupa de orice
sarcina care le este incredintata cu liniste si superioritate, organizand cu rigoare fiecare faza a rezolrii ei, dirijand insa totul din spate, ei insisi neremarcandu-se direct.
Nu suporta amestecul in problemele personale, se descurca singuri asa cum isi inchipuie ei ca este cel mai bine si nici ei, la randul lor, nu se amesteca in treburile altora.
Deseori, datorita atitudinii lor distante, se izoleaza de cei din jurul lor, ceea ce duce la insingurare si timiditate, chiar frica de oameni. Aceste persoane nu mai au prieteni aderati; intre ei si restul lumii s-a format un zid aproape-imposibil de daramat.
De multe ori, simt nevoia sa-si deschida sufletul in fata cui, sa vorbeasca sincer despre gandurile si sentimentele lor, insa nu reusesc sa se decida sa se destainuie. Sunt in permanenta preocupati sa nu-si piarda reputatia, evita disputele, iar in situatii extreme, daca sunt fortati sa-si expuna parerea intr-o discutie contradictorie, nu-si manifesta niciodata emotiile, ramanand calmi si politicosi.
Aceste persoane se simt superioare, lasandu-i uneori si pe ceilalti sa remarce acest lucru, ceea ce ii face sa-si piarda treptat putinii prieteni pe care ii au.
Copii
Sunt persoane placute, care denota liniste, echilibru interior si independenta.
Pe de alta, parte au o timiditate retinuta si o oarecare spaima de oameni.
Totusi, arata foarte siguri de sine si dau senzatia ca nu sunt interesati sa-si formeze un grup de prieteni.
Efectele viorelei de balta
Vioreaua ajuta ca pacientii sa fie capabili sa darame baricadele pe care le-au ridicat in jurul lor.
Acesti oameni devin treptat mai prietenosi, sociabili si echilibrati sentimental.
Se poarta cu mai multa intelegere si toleranta fata de cei din jurul lor, pe care nu ii mai deranjeaza prin felul lor de a fi, superior si arogant.
Alte masuri de precautie
Antrenamentul mintal, in care pacientul isi inchipuie imagini si situatii cu o influenta poziti asupra caracterului, il poate ajuta sa-si transforme felul de a fi distant, intangibil, intr-un mod mai apropiat si cald de a aborda oamenii.
Un hobby tde exemplu sporturi de echipa) cu ajutorul caruia persoanele afectate vin in contact cu alti oameni pe care trebuie sa se poata baza se recomanda sa fie incurajat si cultit.