mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile ficatului
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive » Bolile ficatului
» icterul

icterul







Se numeste icter sau galbinare o afectiune caracterizata printr-o colorare in galben a pielii. ca biliara se afla atasata pe fata inferioara a ficatului, de aici bila se raspandeste de-a lungul a doua canale aflate unul in continuarea celuilalt. In aceste canale se pot produce concretiuni numite calculi biliari, ce creeaza obstacole in calea scurgerii bilei. Icterul poate proveni si dintr-o apasare, dintr-un soc sau din alte accidente, in urma carora bila se varsa in sange si in umori. Aceasta boala se mai manifesta si ca urmare a anumitor maladii grave, precum tifosul, o febra puternica etc. Se mai poate intampla ca ficatul sa fie bolnasi astfel sangele sa se altereze sau sa se infecteze el insusi putin cate putin.
Daca galbinarea nu provine decat dintr-un accident sau dintr-o boala, ea are in general putina importanta; daca, din contra, provine dintr-o afectiune a ficatului, ea duce cu usurinta la moarte.

Icterul se remarca in primul rand la albul ochiului (icter conjunctival), apoi la piele, in scaune care devin decolorate si in urina ce se coloreaza intens; apetitul scade de obicei iar gustul se modifica de cele mai multe ori. Daca ficatul este intact, vindecarea nu comporta dificultati.


Pentru uz intern recomand zilnic: 3-4 portii de ceai de pelin, in doza de 3-4 linguri; sau, si mai bine, de trei ori pe zi cate un varf de cutit de praf de pelin luat in 6-l0 linguri de apa calda. Ceaiul de salvie in amestec cu pelin aduce si el foarte bune foloase. De asemenea, sase boabe de piper, inghitite o data cu mancarea, constituie un bun remediu digestiv. Am face bine sa fim cumpatati cu alimentele si bautura. Laptele este excelent in aceste circumstante.
Cele mai bune aplicatii cu apa sunt: 2-3 impachetari jumatate de corp pe saptamana si tot atatea spalari (la iesirea din pat si intrand la loc imediat dupa aceea). Culoarea galbena a pielii si a mucoaselor se mentine uneori saptamani intregi, dar nu reprezinta absolut nici un pericol.



Cu galbenarea se intampla ca si cu o stofa pe care vrem s-o decolaram dar din care nu se poate extrage dintr-o data toata culoarea. Daca nuanta galbena se schimba putin cate putin in brun si in brun-inchis, daca apetitul continua sa scada, daca pielea devine sediul unei mancarimi incomode iar slabirea fizica merge mereu in crestere, atunci sunt toate motivele sa ne temem ca ficatul este graafectat eventual cuprins de o induratie1 sau de un cancer, ori de vreo alta boala asemanatoare.
O ceasca de lapte, bauta dimineata si seara, in care punem impreuna cu zaharul 0 lingura de praf de carbune, are un efect benefic asupra ficatului bolnasi a icterului.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor