mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Importanta studiului patologiei oculare prin sem
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Importanta studiului patologiei oculare prin sem
» Corneea

Corneea







AZntr-un caz se prezinta imaginea in SEM a unei keratite parenchimatoase (. 5) unde se distinge prezenta unui important infiltrat celular in mare parte dominat de granulocitc neutrofile. Se distinge foarte bine existenta unor mici zone necrotice cit si existenta unor regiuni dilacerate de un infiltrat edematos. in cazul unei forme hemoragico-purulente (. 6) se remarca prezenta de asemeni, a unui bogat infiltrat celular care disociaza atit fibrilele conjuncti cit si keratocitele. In afara de aceste elemente se identifica si numeroase hematii cit si trombocite. Zona de edem inflamator disociativ este cu mult mai larga decit zona de keratita parenchimatoasa.In zona de inflamatie s-a identificat si prezenta din loc in loc in cadrul sistemului limfoid lacunar Recklinghausen\" a celulelor cu alura limfoida amoeboida (. 7). Este o celula de talie medie 10'13 p, relativ rotunda, cu scurti microvili, care poseda in virf elemente rotunde cu care de fapt se termina amintind de un bat de batut toba\". in procesul de cicatrizare a leziunilor inflamatorii corneene de multe ori se inregistreaza pierderea transparentei acesteia pe considerentul morfologic al reorganizarii fibrosclerogene a teritoriului afectat (. 8). In afara de o multitudine de fibre de diferite grosimi si avind orientari foarte dirse se constata disparitia elementelor celulare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor