mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» SCHIZOFRENIA HEBEFRENICA

SCHIZOFRENIA HEBEFRENICA






Este o forma de schizofrenie in care schimbarile afective sunt proeminente, delirurile si halucinatiile efemere si fragmentare, comportamentul iresponsabil si imprevizibil, iar manierismele sunt obisnuite. Dispozitia este superficiala si inadecvata, adesea fiind insotita de chicote si zambete "auto-satisfacute", "auto-repliate", sau de maniere "alese", grimase, manierisme, poze (ifosE), acuze hipocondriace si fraze repetate. Exista o tendinas de ramane solitar si comportamentul pare lipsit de scop si sentiment. Aceasta forma de schizofrenie debuteaza de obicei intre varstele de 15-25 de ani, si tinde sa aiba un prognostic rezervat datorita dezvoltarii rapide a simptomelor "negative", mai ales a tocirii afectului si pierderii voinaei.


In plus, tulburarile afectului si ale voinaei, si tulburarile de gandire trebuie sa fie proeminente. Halucinatiile si delirurile pot fi prezente dar nu trebuie sa fie proeminente. Impulsurile si motivatiile sunt pierdute si scopurile abandonate, astfel incat comportamentul pacientului devine fara rost si lipsit de sel. O preocupare, superficiala si manieristica, pentru religie, filozofie si alte teme abstracte, poate spori dificultatile celui care asculta in a urmari cursul gandirii individului afectat.


INDREPTAR DIAGNOSTIC:
Criteriile generale pentru un diagnostic de schizofrenie (vezi F20, mai suS) trebuie sa fie satisfacute. Hebefrenia trebuie, in mod normal, sa fie diagnosticata pentru prima data numai la adolescenti si adulti tineri. Personalitatea premorbida este caracteristica, dar nu neaparat necesara; exista tendinae spre solitudine si timiditate. Pentru un diagnostic cert de hebefrenie este necesara de obicei o perioada de 2 sau 3 luni de observatie continua, pentru a fi siguri ca modalitatile comportamentale caracteristice, descrise mai sus, se menain.


Include: schizofrenia deozorganizata, hebefrenia.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor