mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Exercitiu fizic
Index » Sanatatea familiei » Dependente » Exercitiu fizic
» Instructiuni generale

Instructiuni generale







Folositi cele trei principii expuse mai jos pentru a va ghida atunci cind incepeti un program de exercitii. Chiar si dupa ce ti capata ceva experienta, va vor fi de folos. Aceste primejdii sint foarte diferite de atitudinea competitiva care insoteste adesea ideea de exercitiu fizic in Orient, dar sint fundamentale pentru viziunea ayurdica despre cum poate fi folosit corpul pentru dezvoltarea spiritului.
■ Exersati numai pana ia 50% din capacitatea dumneavoastra fizica. Cei mai multi sint preocupati de faptul ca poate nu au exersat indeajuns, dar efortul prea mare nu e cu nimic mai bun decit efortul prea mic. Chiar daca nu ati prea facut miscare o vreme, odata ce ti incepe o activitate fizica, ti putea sa va apreciati capacitatea totala cu destula acuratete. Dupa ce inotati cinci lungimi de bazin, de exemplu, s-or putea sa simtiti ca ati putea inota pina la 20. Amintiti-va ca scopul exercitiului nu este sa va epuizeze, ci sa ridice nilul de energie si de rezistenta. Pe masura ce conditia fizica se imbunatateste, punctul de mi|loc al limitei dumneavoastra va creste in mod firesc, asa ca acest principiu de 50% din capacitate nu va va impiedica in nici un fel sa cresteti nilul de performanta. incercati sa faceti exercitii in fiecare zi. Daca nu mai ati chef sa faceti exercitii - daca simtiti ca v-ati epuizat dupa ce ati exersat trei sau patru zile ia rind -, atunci probabil ca v-ati fortat peste limita de 50%. Un program de exercitii trebuie sa fie placut si automoti-vant, daca vreti sa continue pentru o oarecare perioada de timp. inlocuind ideea de "nici o reusita fara durere\" cu "reusita maxima fara fortare\", puteti beneficia de exercitiile fizice fara a va secatui rezerle de energie. Folositi-va respiratia si iranspiratia ca pe instrumente de masura a intensitatii exercitiului fizic. Daca vi se pare ca trebuie sa respirati pe gura atunci cind faceti exercitii fizice, acest lucru este un olt indiciu ca exersati prea mult si prea greu. Respiratia intretaiata si transpiratia excesiva indica faptul ca organismul este supus la prea mult efort. Ritmul respiratiei este unul dintre cei mai buni indicatori ai eficientei exercitiului. Daca respirati incet si adinc, dar fara efort, inseamna ca exersati la un nil corespunzator.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024