Colonul este partea terminala a intestinului: continua intestinul subtire si se intinde de la valla ileo-cecala la sfincterul anal. Rolul sau principal este acela de a inmagazina si apoi de a elimina reziduurile digestiei; o eliminare defectuoasa a reziduurilor poate provoca
tulburari grave in organism si este una din principalele cauze ale aparitiei si agravarii celulitei.
Producerea permanenta a toxinelor derivate din mc-teorism (toxine care intra in circuit si apoi in conjunctiv) trebuie neaparat oprita inainte de a incepe orice tratament anticelulitic.
Prin hidrocolonterapie, sau spalarea colonului\", se realizeaza o asanare\" a partii terminale din intestin, pu-nandu-se in miscare fecalele restante, odata cu toxinele si excesul de bacterii anomale.
Hidrocolonterapia este un tratament bland si nedure-ros, ce se executa cu ajutorul unei aparaturi sofisticate care regularizeaza afluxul de apa in
colon si respectiva dcflui-re a acesteia spre exterior cu fecalele puse in miscare. Prin repetarea tratamentului pana la regularizarea functiei, obtinem o senzatie imediata de bine si, pe termen lung, ajutam la eliminarea celulitei prin dezintoxicarea conjunctilui si prin refacerea unei stari generale de sanatate.
Hidrocolonterapia e absolut necesara in cazurile de
constipatie rebela asociata cu meteorism.