mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexoterapie
Index » Boli Si Tratamente » Reflexoterapie
» AFECTIUNI NEURO-PSIHICE

AFECTIUNI NEURO-PSIHICE







Nevrozele



Sunt tulburari ale dinamici functiilor psihice provocate de dificultatile de adaptare ale individului la realitate cu toate ca procesele de cunoastere,caracterul si personalitatea bolnavului nu sunt afectate. Cauzele sunt: factori de mediu social, conflicte in familie si societate, sau consecinte ale unor afectiuni. In functie de simptomul psihic predominant se impart in: nevroza astenica (cea mai frecventa si poate fi cardiaca, sexuala sau mixtA), isterica, anxioasa si obsesivo-fobica. Simptomele sunt stare de oboseala psihica insotita de scaderea randamentului intelectual si fizic, cefaleei, tulburari de somn, etc.


Tratamentul prin masaj reflexogen genereaza rezultate bune prin insistenta pe urmatoarele puncte: inima, hipofiza, tiroida, sistem nervos, ficat si organe genitale. Se recomanda o sedinta zilnic timp de 10 zile, apoi de doua ori pe saptamana pana la normalizare.
Alte remedii naturiste sunt mantaua spaniola, mersul descult prin apa curgatoare si infuziile din conuri de hamei, ventrilica, precum si baile de plante.
Migrenele


Sunt afectiuni ce se manifesta prin cefalee, insotite, de greturi, varsaturi si tulburari de vedere. Cauzele pot fi tulburari digestive, endocrine, psihice sau accidente.
Masajul reflexoterapeutic va fi axat pe zonele reflexe ale organele cauzatoare ale sistemului nervos, paratiroidelor si suprarenalelor. Masajul se face de doua, trei ori in zilele de crize si de doua, trei ori pe saptamana pana la disparitia migrenelor.


Enurezis



Este o afectiune care se manifesta prin pierderi inconstiente de urina ce survin de obicei in timpul somnului. Apare in urma unor traume psihice sau poate fi un simptom al diabetului insipid, sau al unor anomalii la nivelul aparatului urogenital.
In reflexoterapie zonele vizate vor fi cele ale sistemului nervos, aparatului renal si hipofizei. Tratamentul dand rezultate dupa 10-15 zile in care tratamentul se efectueaza de doua, trei ori.
Se pot bea in paralel infuzii de ienupar, coada calului si coada soricelului.


Epilepsia



Se manifesta prin crize de pierdere a cunostintei, insotite de spasme musculare si uneori spume la gura. Cauzele pot fi boli degenerative sau inflamatorii ale encefalului, tumori cerebrale, factori toxici si hipoglicemie.


Reflexoterapia da rezultate in frazele incipiente. Se insista pe zonele sistemului nervos, suprarenalelor si limfelor. Masajele se fac zilnic 10-14 zile, apoi se continua cu trei sedinte saptamanal circa jumatate de an.
Se indica un regim lacto-vegetarian, macerat de vasc si bai generale cu infuzie de rostopasca.


Plegiile



Pot fi hemii, tetra sau paraplegii, spastice sau flaste si se datoreaza unor leziuni neurologice, infectioase sau traumatice, situate in encefal sau la nivelul maduvei spinarii.
Prin reflexoterapie se va actiona insistent asupra tuturor punctelor reprezentative ale sistemului nervos si a celor limfatice si sangvine. Timp de o luna sedintele se recomanda zilnic, apoi de doua ori pe saptamana. Parezele vor da rezultate sigur, insa plegiile nu in totdeauna.
Se recomanda si masaj corporal, gimnastica medicala si bai generale cu rozmarin, cimbru sau flori de fan.


Nevralgiile



Sunt dureri ce se manifesta pe traiectul si/sau in teritoriul de distributie a unuia sau mai multor nervi senzitivi, motori sau micsti.
Durerea nevralgica are intensitate variabila, de la o durere surda (nevralgia occipitalA), pana la una atroce (nevralgia de trigemeN). Poate sa fie de scurta sau de lunga durata si este generata de iritatia fibrelor nervoase de catre diversi factori interni sau externi.
Cele mai intalnite sunt nevralgiile de trigemen, intercostala, cervicobrahiala si sciatica.
Zonele reflexe pe care se insista sunt cele ale sistemului nervos, glande suprarenale, coloana vertebrala, zone sangvine si limfatice. In perioada de criza sedintele se pot face de trei, patru ori pe zi.


Depresia


Se poate instaura in urma sarcinii, nasterii, schimburi majore produse in viata noastra sau a unor pierderi importante, lipsa luminozitatii in timpul iernii sau in spatiul in care traim sau reactiile chimice care au loc in organism.
In reflexoterapie, nu este importanta numai actiunea asupra sistemului nervos, ci a tuturor aparatelor si sistemelor, deoarece organismul trebuie readus intr-o stare de echilibru. Regularitatea sedintelor este de aproximativ trei pe saptamana.
Terapeutul trebuie sa insufle pacientului dorinta si increderea in capacitatea organismului de vindecare.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor