mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alte boli
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Alte boli
» Diareea

Diareea







Exista persoane care sufera de diaree fara a avea vreo vina. Aceasta boala poate aparea sporadic la anumite persoane; in perioadele de remisiune, ele se simt foarte bine. Episoadele diareice provin din faptul ca un organism viguros elimina spontan prea-plinul materiilor adunate. Cat de linistiti lucram cand un cazan de presiune este prevazut cu supapa de siguranta! in mod identic putem fi linistiti daca organismul indeparteaza singur ceea ce este de prisos.
N-am absolut nimic de prescris impotriva acestui gen de diaree; va recomand sa nu faceti nimic pentru a o combate. Adesea, aceste evacuari au loc toamna sau primavara, si se pare ca aerul si temperatura au o parte de contributie .
Cat despre diareea cu aparitie neregulata, insotite sau nu de dureri, trebuie sa fim atenti la ea. Acestea sunt avertismente prin care afam ca s-au adunat in corp clemente patogene care, daca nu sunt eliminate, r produce prejudicii. Experienta ne invata intr-adevar ca, la persoanele afectate, unul sau altul dintre organe este de obicei in suferinta si ca asemenea bolnavi, in general rbind, au 0 speranta de viata mai mica decat a celorlalte. Scaunul diareic este adeseori premergator unor boli grave.



in opera de vindecare trebuie, inainte de toate, sa actionam in principal asupra abdomenului inferior," si in subsidiar asupra intregului corp. Nu este prudent sa oprim brusc diareea; tratamentul consta in indepartarea putin cate putin a materiilor degradate si intarirea organelor interne astfel incat organismul sa impiedice productia de elemente patogene sau sa le elimine la timpul potrivit.
Pentru uz intern trebuie sa intrebuintam ceaiul din amestec de pelin cu salvie, de dioc cu salvie sau de coada-soricelului cu sunatoare, in doza de una sau doua cescute pe zi. Mai putem lua 6-l0 bace de ienupar pe zi. Toate aceste leacuri au ca efect farizarea digestiei si intretinerea in parametri normali a sucului gastric; ele contin in acelasi timp si substante nutritive.
Daca diareea este puternica si persistenta, va trebui sa luam de doua ori pe zi cate o jumatate de lingura de spirt de afine in apa calda. Ca aplicatii hidroterapeutice este suficient, la inceput, sa utilizam saptamanal 3-4 comprese pe abdomen, mentinute cam o ora si jumatate (in acest scop pliem o panza in patru, o inmuiem fie in apa cu otet, fie intr-un decoct de ramurele de pin, si o aplicam pe abdomenul inferior), si o impachetare jumatate de corp. Continuam acest tratament timp de cincisprezece zile.

Dupa aceasta perioada, pentru a ne fortifica, putem efectua, saptamanal, una sau doua bai de jumatate de corp cu ablutiunea partii superioare a corpului si una sau doua spalari generale, ce se administreaza noaptea la iesirea din pat. Acest tratament dureaza 3-4 saptamani. Dupa aceea ne facem o regula din a nu lasa sa treaca saptamana fara sa facem cel putin o spalare in intregime sau o baie rece de jumatate cu spalarea partii superioare a corpului. Astfel tot organismul va deveni mai puternic si mai sanatos, iar starea anormala despre care tocmai rbim va disparea, cel putin daca nu are cauze profunde.
Un barbat de patruzeci si opt de ani mi-a povestit: Sufar fara incetare de un deranjament intestinal. Cum astazi am calatorit, am avut deja sapte scaune; acasa merg de sase ori pe zi la toaleta. Iata, sunt noua luni de cand dureaza aceasta boala".
Acest om arata ca unul sanatos, nefiind nici slab, nici gras. Chipul ii era proaspat.

Tratament: 1. afuziune superioara in fiecare dimineata si dupa-amiaza; 2. plimbare in fiecare dimineata, prin apa si afuziune a genunchilor, dupa-amiaza; 3. zilnic, 6-8 seminte de ienupar.
Dupa cinci zile, deranjamentul a incetat, iar scaunele au redevenit regulate. Cineva va intreba poate de ce, in acest caz, am prescris tratamentul sus-mentionat, absolut diferit de aplicatiile folosite pentru diaree. Aceasta fiindca la barbatul in cauza, in putere si sanatos, cu ochi luminosi, organismul era inca in buna stare. Daca venim in ajutor unei asemenea fiinte si ii procuram energie calorica cu ajutorul apei reci, ea va fi in stare sa opreasca diareea prin propriile-i forte, dand astfel dreptate proverbului german: Un bun hangiu isi da singur betivanii afara pe usa".


Ca aplicatii ulterioare, recomand 2-3 bai de jumatate sau tot atatea afuziuni superioare cu afuziunea genunchilor.
Un alt cetatean a venit sa-mi povesteasca cele ce urmeaza: De multi ani, cu putine intreruperi, am un deranjament intestinal. Deja m-am supus la diferite regimuri, am consultat multi medici, am folosit si o mare cantitate de leacuri casnice, am baut apa din mai multe locuri; nimic n-a fost de folos. Diareea este importanta in special cand beau fie apa, fie vin sau bere.

Alimentele foarte uscate imi priesc insa. Cum toate alimentele trec prea repede prin intestin, fiind numai in parte digerate, niciodata n-am putere si, desi nu sunt slab la trup, totusi muschii mei nu au putere".
Tratament: prima saptamana - in fiecare zi, doua afuziuni superioare, un mers prin apa si o afuziune a genunchilor. A doua saptamana: o zi afuziune superioara si mers prin apa, o zi baie de jumatate.
Dupa cele doua saptamani, bolnavul era mai puternic, simtea o imbunatatire considerabila in starea sa generala, dar diareea persista.
A treia saptamana: 1. aplicatie zilnica pe abdomenul inferior, timp de o ora si jumatate sau doua ore, cu o panza pliata in patru si inmuiata in apa amestecata cu otet; 2. o zi, afuziune superioara si o afuziune a coapselor; cealalta zi, baie de jumatate si o afuziune superioara. Aceasta saptamana a adus modificareaa completa in ceea ce priveste frecventa scaunelor.

A patra saptamana: 1. in fiecare zi, baie de jumatate; 2. la fiecare doua zile o compresa, ca in saptamana precedenta.
Pe viitor, pentru conservarea si intarirea sanatatii si a fortelor, este de ajuns sa intrebuinteze in fiecare saptamana doua bai de jumatate si o data sau de doua ori panza inmuiata asa cum s-a aratat mai sus.
Pentru uz intern s-a recurs la picaturi de pelin alternativ cu bace de ienupar.
Veti intreba poate de ce am urmat cu precizie aceasta serie de aplicatii. Va i raspunde ca aplicatiile din prima saptamana aveau ca scop fortificarea corpului de sus pana jos; cele din a doua saptamana au fortificat corpul in general si organele interne in special; cele din a treia saptamana au exercitat o actiune specifica asupra stomacului si a intestinelor.In acest fel a fost stimulat corpul in intregime. Aplicatiile din a patra saptamana au cuprins intregul organism, din toate punctele de vedere. Acest tratament in ansamblul sau a fost cel mai valoros pentru cazul in speta. Aceasta distributie a fost asadar fericita in cazul dat. Ceea ce a fost luat pentru uz intern a servit fie la farizarea digestiei, fie la fortificarea organelor.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor