mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» Negii genitali

Negii genitali


Share


Negii genitali sunt o BTS extrem de intalnita, cauzata de variante ale virusului papilomatos uman. Acesta poate fi transmis prin sex vaginal, oral sau anal. Infectia poate produce negi nedurerosi, carnosi si cu aspect de conopida pe si in organele genitale, anus sau gat.
Ca si alte BTS-uri cauzate de virusi negii genitali sunt incurabili. Cu toate acestea pot fi tratati temporar. Virusul poate ramane in corpul vostru si poate cauza recurenta negilor oricand. Aproximativ jumatate din oamenii infectati cu acest virus au recurente dupa tratament. Poti transmite virusul unui partener sexual chiar daca nu ai semne evidente de negi. Prezervativele nu blocheaza neaparat transmiterea virusului, deoarece negi invizibili pot fi prezenti la baza penisului, care nu este protejata de prezervativ.
Unele variante ale virusului par sa sporeasca riscul de cancer cervical, la vulva (organele genitale externE), vaginal, la anus sau la penis. Daca ai acest virus, a te testa de cancer cervical anual este foarte important.
Esti supusa riscului daca ai o boala care iti slabeste sistemul imunitar (SIDA sau diabeT), daca faci chimioterapie pentru a trata cancerul sau daca esti insarcinata.
Rareori se intampla ca unui copil expus acestui virus ,in vagin, in timpul nasterii, sa-i apara negi in gat. Acesti negi pot fi eliminati folosindu-se chirurgie cu laser. Negii pot aparea pe organele gebitale ale unui nou-nascut. Acesti negi pot fi indepartati folosind chirurgia cu laser sau aplicand compusi chimici puternici in forma de lichid sau crema, pentru a-i ingheta sau pentru a-i arde. Odata tratat, virusul nu are efecte posterioare si rareori reapare. O femeie care il poarta nu este nevoita sa nasca prin cezariana (nasterea chirurgicala, prin abdomeN), deoarece riscul transmiterii virusului catre nou-nascut este extrem de scazut.

Simptomele


Negii genitali sunt arii plate sau proeminente, roz, albe sau maro de pe organele genitale si de pe anus. Negii, nedurerosi, pot aparea ca una sau doua mici umflaturi, sau ca niste ciorchini mari. De obicei sunt vizibili, dar cateodata sunt atat de mici (si la barbati si la femeI) incat este dificil sa fie vazuti cu ochiul liber. La femei negii genitali pot trece nedectati cand apar in interiorul vaginului sau pe cervix. La barbati, ei pot aparea pe penis, pe scrot (saculetul de piele care contine testicolelE) sau pe anus. Rareori acestia apar in gura, pe gingii.

Diagnosticarea


Un doctor poate recunoaste negii genitali usor, cu ochiul liber. El poate acoperi zona cu solutie de otet diluat care face negii mai vizibili (otetul face negii sa para albI). Doctorul poate folosi o lentila pentru a-i detecta pe cei foarte mici.

Tratamentul


Virusul care cauzeaza negii genitali este incurabil si recurentele sunt des intalnite. Cu toate acestea, o varietate de tratamente-inghetarea, chirurgia cu laser, medicatia aplicata direct pe negi, sau chirurgia traditionala-pot elimina sau distruge negii. Tipul de tratament folosit depinde de gradul de infectare si, in cazul recurentei, de tratamentul folosit anterior.
Este important sa fie eliminati cat mai multi negi pentru a reduce riscul recurentei. Aproape toate tratamentele cauzeaza durere (senzatie arzatoare, iritatia pielii, etC) in timpul proceduriisi la o zi, doua dupa. Inainte sa folositi tratamentul cereti doctorului sa va descrie procedura pentru a sti la ce sa va asteptati.
Tu si partenerul trebuie sa va tratati in acelasi timp. Ori tu, ori el ati putea avea inca negi inobservabili. Daca purtati virusul, puteti continua sa-l dati de la unul la altul. Desi prezervativele nu garanteaza protectia, folosirea unuia reduce riscul unei recurente. Puteti folosi un lubrifiant pentru a reduce frecarea care poate duce la rupturi mici ale pielii din zona genitala, facand-o mai vulnerabila la infectii.



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor