mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» DISTIMIE

DISTIMIE






Este o deprimare cronica a dispozitiei care nu intruneste criteriile pentru tulburarile depresive recurente de severitate usoara sau moderata (F33.1 sau .2), in termenii atat ai severitatii cat si ca durata a episoadelor circumscrise (desi descrierea si indreptarele diagnostice pentru episodul depresiv usor pot fi intrunite in trecut, mai ales la debutul tulburariI). Balanaa intre fazele individuale de depresie usoara si perioadele de normalitate comparativa este variabila. Suferinzii au de obicei perioade de zile sau saptamani in care se descriu ca simtindu-se bine, dar majoritatea timpului (adesea luni in siR) sunt obositi si deprimati, totul este pentru ei un efort, nimic nu-i poate bucura. Ei mediteaza si se plang, dorm rau si nu se simt bine, dar sunt de obicei capabili sa faca fata cerinaelor vietii cotidiene. Din acest motiv, distimia are multe in comun cu conceptele de nevroza depresiva si depresie nevrotica. daca e necesar, se va specifica daca debutul este timpuriu (in pubertatea tardiva sau in a doua decada de viatA) sau tardiv.

INDREPTAR DIAGNOSTIC:


Trasatura esentiala o constituie deprimarea foarte indelungata a dispozitiei, care, niciodata sau foarte rar, este suficient de severa pentru a intruni criteriile pentru tulburarea depresiva recurenta usoara sau moderata (F33.1 sau .2). Incepe de obicei devreme in viata adulta, si dureaza mai multi ani, uneori indefinit. Cand debutul are loc tardiv in viata el este adesea urmarea unui episod depresiv distinct (F32.) si asociat cu doliul sau alte stressuri evidente.


Include: depresie anxioasa (persistentA), nevroza depresiva, tulburarea depresiva de personalitate, depresie nevrotica (cu durata de peste doi anI).
Exclude: depresie anxioasa usoara (nepersistenta - F41.2), reactie la doliu, ce dureaza sub 2 ani (F43.21, reactie depresiva prelungitA), schizofrenie reziduala (F20.5).








Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor