mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» AUTISMUL INFANTIL

AUTISMUL INFANTIL






Este o tulburare extensiva a dezvoltarii definita prin prezenta unei dezvoltari anormale si/sau alterate, manifestata inaintea varstei de 3 ani, si printr-un tip caracteristic de functionare anormala a interactiunii sociale, comunicarii si a comportamentului care este restrictiv si repetitiv. Tulburarea este de 4 ori mai frecventa la btieti.


INDREPTAR DIAGNOSTIC:
Nu exista de obicei nici o perioada anterioara de dezvoltare normala neechivoca, dar daca exista, diverse anomalii devin aparente inainte de varsta de 3 ani. Exista intodeauna alterari calitative ale interactiunii sociale reciproce. Aceasta ia forma unor aprecieri inadecvate ale dialogurilor socio-emotionale, manifestat prin lipsa de raspunsuri la emotiile altora si/sau o lipsa de modulare a comportamentului in functie de contextul social; slaba utilizare a semnalelor sociale si o slab_ integrare a comportamentului social, emotional si comunicativ; si in special lipsa reciprocitatilor socio-emotionale. In mod similar sunt obligatorii alterari calitative in comunicare: lipsa de utilizare a oricaror a oricarei abilitati de limbaj; alterarea jocului make-believe si a celui social imitativ; sincronizare slab_ si lipsa de reciprocitate in conversatie; slab_ flexibilitate a expresiei de limbaj si o lipsa de creativitate si imaginatie in procesul de gandire; lipsa raspunsului emotional catre alti oameni, fie verbal sau non-verbal; alterarea utilizarii variatiilor de cadenas si a accentului pentru modularea comunicativa; si o lipsa similara de gesturi insotitoare ce accenteaza si semnifica comunicarea vorbita.



Starea mai este caracterizata de un pattern de comportament de interese si activitati restrictiv, repetitiv si stereotip; tendinas de a impune rigiditate si rutina la o larg_ gama de aspecte ale functionarii zilnice; acestea exista atat pentru activitatile noi cat si pentru noi obiceiuri familiare si patternuri de joaca. In copilaria timpurie in special, poate exista un atasament specific de obiecte neobisnuite, tipic solide. Copii pot insista pe efectuarea unor rutini particulare in ritualuri fara valoare functionala; ei pot fi preocupati in mod stereotip de interese ca date, rute sau ore de masa; deseori au si stereotipe motorii; este deasemenea obisnuit un interes specific pentru elemente nefunctionale ale obiectelor (de exemplu mirosul sau senzatia tactilA); in plus mai poate exista o rezistenta la schimbarile rutinei sau a detaliilor din ambianaa personala (ca de exemplu, mutarea mobilei sau a decoratiilor interioare din casA).


In plus, fata de aceste trasaturi diagnostice specifice, apare frecvent la copii auti_ti, o serie de alte probleme nespecifice ca: frici/fobii, perturbari ale somnului si ale comportamentului alimentar, izbucniri colerice si agresivitate. Autovatamarea (de ex. lovirea articulatiei radio-carpienE) este relativ comuna, in special cand exista o retardare mentala asociata. Lipsa de spontaneitate, initiativa si creativitate in organizarea activitatilor distractive si dificultatea de conceptualizare in luarea deciziilor in timpul lucrului (chiar daca sarcinile sunt duse pana la cap_T) apar la multi copii cu autism. Majoritatea simptomelor specifice deficitului caracteristic autismului se schimb_ odata cu inaintarea in varsta a copilului; dar deficitele persista si in viata adulta cu un pattern foarte asemanator de probleme de socializare, comunicare si interese. Anormalitatile de dezvoltare trebuie sa fi fost prezente in primii 3 ani de viata pentru ca diagnosticul sa fie pus, dar sindromul poate fi diagnosticat la toate grupele de varsta.



Toate nivelele de QI pot exista in asociatie cu autismul, dar o retardare mentala semnificative e prezenta in aproximativ 3/4 din cazuri.


Include: tulburare autista; autismul infantil; psihoza infantila; sindromul Kanner's.


Diagnostic diferentiat:


In afara de alte variante de tulburari extensive ale dezvoltarii, este important de a lua in considerare: tulburarea specifica de dezvoltare a limbajului expresiv (F80.2) cu probleme secundare socio-emotionale; tulburarea reactiva de atasament (F94.1); retardarea mentala (F70-F79) cu unele tulburari asociate emotionale/comportamentale; schizofrenia (F20-) cu debut foarte precoce; si sindromul Rett (F84.2).

Principii de tratament in autism


Exclude: psihopatia autista (F81.5).






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor