mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Teorii moderne ale imbatrinirii umane
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Teorii moderne ale imbatrinirii umane
» Teoriile neuroendocrine

Teoriile neuroendocrine







Dezvoltarea si maturizarea organismului nostru sint controlate in parte de tesuturile endocrine. Este deci plauzibil ca procesul de imbatrinire sa fie asociat cu declinul sistemului endocrin. Majoritatea functiilor neuroendocrine slabesc o data cu virsta (hormoni tiroidieni, corticosuprarenali, testicu-lari, ovarieni, hormonul de crestere). Acestea depind de axa hipotalamo-hipofizara (Eritt, 1973). Slabirea controlului regulatorilor hormonali ar aa efecte directe asupra imba-trinirii. Dupa unii, centrul de control ar fi localizat in hipo-talamus, in epifiza sau in timus. Dupa altii, longevitatea ar fi reglata de un ceas biologic care actioneaza asupra glandelor endocrine si provoaca slabirea tot mai accentuata a sistemului imunitar si circulator. Astfel, dereglarea hipotalamica ar putea fi cauzata de o pierdere de neuroni, de o reducere a sensibilitatii receptorilor hipotalamusului la retroactiune sau de o insuficienta cantitativa sau calitativa a neuro-transmitatorilor. Aceasta dereglare ar provoca, asadar, un inceput de anarhie la nilul sistemelor efectoare, ceea ce ar antrena aparitia unor afectiuni asociate imbatrinirii. Variatia meolismului neurotransmitatorilor catecolaminergici (Finch, 1976 si Samorajski, 1977) in anumite regiuni ale creierului ar putea fi astfel elementul determinant, care ar antrena apoi cascada de enimente pe care tocmai le-am descris.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor