mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Interventiile chirurgicale pentru eliminarea celulitei
Index » Dieta nutritie » Celulita » Interventiile chirurgicale pentru eliminarea celulitei
» Liposuctiunea

Liposuctiunea







Este o interntie chirurgicala care ne permite sa eliminam portiunea de grasime din pemutele celulitice prin aspirarea ei cu o canula.In forma ei cea mai simpla, se practica pe piele o mica incizie in care este introdusa canula, legata la un aparat aspirator de joasa presiune.

Varful canulei este rotund, pentru a evita producerea unor leziuni la nilul vaselor arteriale, noase si limfatice din hipoderai, prin miscarea continua de sapare a unor mici tunclc in interiorul tesutului. Manopera, ce urmareste extragerea unor cantitati insemnate de grasime, trebuie executata cu multa pricepere, pentru modificarea estetica a formei pernutei.
Tendinta actuala este de a folosi canule foarte subtiri (cu diametrul de 1-2 mm) care permit saparea in grasime a unor numeroase tunele incinate.
Dupa interntie, zona operata trebuie bine comprimata, pentru ca peretii tunelelor sa se sudeze intr-un strat uniform si neted.
O interntie de liposuctiune poate sa dureze de la minimum 15 minute la mai mult de o ora; de obicei se face anestezie generala, dar pentru interntii limitate anestezia locala este suficienta. Zona de interntie mai des intalnita este partea laterala a coapsei (culotte de cheval, amintita mai inainte), dar suprafete expuse sunt si partea interioara a coapsei, abdomenul, fesele, partea superioara a spatelui si cea de sub barbie.
Tehnicile actuale sunt de mare siguranta daca sunt executate de un medic competent, intr-un spatiu operator adecvat si sunt precedate de analizele generale necesare.


Principalele contraindicatii sunt:

. boli gra care afecteaza starea generala (cardiopatii, flebopatii gra, diabet, insuficienta hepatica sau renala);
. pielea de pe suprafata pernutei lipsita total de elasticitate;
. striatii ale pielii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor