mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme respiratorii
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Probleme respiratorii
» Bronsita acuta,

Bronsita acuta,







1. Descriere. Infectia sau inflamarea bronhiilor, produsa de virusi sau de bacterii. Ea insoteste frecnt sau este o complicatie a altor boli respiratorii. Simptomul de baza este tusea care poate fi insotita sau nu de sputa. Poate fi prezenta respiratia astmatica si in plus tensiune in piept si o durere surda, care apare difuz in tot pieptul. Exista de obicei o febra moderata.




2. Tratament:

a. Masuri generale ( ina urmatoare).


b. Hidroterapie.

(1) baie fierbinte la picioare seara, inainte de culcare, timp de 6-l0 minute, urmata de o baie calda timp de 20 minute (. 36 si 40).
(2) fomentatii pe piept la fiecare 2 ore, urmate de compresa fierbinte - evitati cu grija expunerea cefei, pieptului si umerilor la curentii de aer sau la frig, in timpul tratamentului (.14).
(3) beti multa apa: 6-8 pahare pe zi.


c. Masuri generale:

(1) Nu mergeti la serviciu si evitati contactul cu oameni. Aceste stari sunt contagioase in cel mai inalt grad si, astfel, sunt usor de transmis altora.
(2) Stati la pat in timpul perioadei in care ati febra. Aceasta va oferi mecanismelor de aparare naturala ale corpului ocazia cea mai buna de a lucra eficient.
(3) Asigurati-va ca incaperea in care sta bolnavul este ntilata adecvat cu aer proaspat, nici prea fierbinte, nici prea rece. De fapt, temperatura ar trebui sa fie injur de 20A°C.
oameni. Aceste stari sunt contagioase in cel mai inalt grad si, astfel, sunt usor de transmis altora.
(2) Stati la pat in timpul perioadei in care ati febra. Aceasta va oferi mecanismelor de aparare naturala ale corpului ocazia cea mai buna de a lucra eficient.
(3) Asigurati-va ca incaperea in care sta bolnavul este ntilata adecvat cu aer proaspat, nici prea fierbinte, nici prea
. rece. De fapt, temperatura ar trebui sa fie injur de 20A°C. (4) O dieta cu fructe in timpul fa2ei acute este cea mai benefica, in special daca este bogata in citrice. Aceasta asi-gura vitamina C suplimentara, pe care cei mai multi me-dici o considera de ajutor, chiar daca nu s-a dodit prin studii bine rificate ca o cantitate excesiva de vitamina C scurteaza evolutia bolilor respiratorii. Unii recomanda o dieta lichida cu suc de fructe. Noi consideram ca o dieta cu fructe intregi este superioara, din punct de dere nutritiv si fiziologic, si este de obicei mai accepila pentru paci-ent. Limonada fierbinte neindulcita este adesea calmanta si poate fi folosita fara restrictii.


(5) Evitati dulciurile si zaharurile de orice fel! Exista do abundente ca zaharul afecteaza mecanismele de
aparare naturala ale corpului si promoaza de fapt dezvoltarea microorganismelor care provoaca boala.
(6) Plimbarile scurte afara, indata ce febra a incetat, cu o . imbracaminte adecvata, vor ajuta la refacerea puterii si vor da un simtamant de bunastare.
(7) Folosirea unor ceaiuri din te medicinale poate fi
placuta, utila si nevatamatoare, fara efecte secundare, asa -cum dau medicamentele puternice.
(8) Permanent sa fie la pat vaporizatorul de abur. Inha-latiile de abur sunt folositoare (.72).
(9) Sirop pentru tuse din miere si eucalipt (cateva picaturi de ulei de eucalipt la o ceasca de miere), daca este nevoie.


PRECAUTII:

Febra ridicata sau prelungita, lipsa ameliorarii dupa 36-48 ore, intensificarea simptomelor de istovire, sputa cu sange, dispneea sau pleurezia - toate acestea sugereaza complicatii serioase si reclama o interntie medicala prompta.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor