Talasoterapia reprezinta folosirea in scopuri terapeutice a proprietatilor climatului marin, al apei de mare , a namolurilor marine, ale nisipurilor de pe litoralul marin si ale algelor marine.
Talasoterapia este indicata in reumatismele degenerative, durerile vertebrale cronice, unele tulburari ginecologice de origine functionala, tulburari gingivale, stari de oboseala fizica sau psihica, convalescenta, sechele ale traumatismelor precum si sechelele chirurgicale.
Contraindicatiile talasoterapiei privesc in principal bolile infectioase in perioada acuta, tulburarile cardiovasculare, hipertiroida sau alergiile la iod, hipertensiunea arteriala, afectiunile otorinolaringologice, cancerele si unele boli de piele.
Durata ideala a acestei cure este de 7 pana la 12 zile, pentru ca organismul sa poata asimila oligoelementele. Pacientul necesita un control medical in momentul sosirii in statiune pentru a se sili natura, ritmul, intensitatea procedurilor, precum si eventualele contraindicatii. Sunt propuse in principal urmatoarele cure : bai, hidromasaje, dusuri, impachetari cu namol marin sau cu alge, reeducarea in piscine, etc.
Pacientul poate acuza o stare de oboseala dupa a cincea zi, dar efectele benefice r aparea dupa 15-20 de zile.
Articole care vorbesc despre Talasoterapie
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor