Prezertivul reprezinta un rezervor cilindric, suplu si subtire, din latex, pus pe organul viril sau in gin inaintea raporturilor sexuale ca masura contracepti sau igienica.
Prezertivul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala si a amplificarii SIDA, folosirea prezertivului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotri transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace, un prezertiv nu trebuie sa fi fost deja utilizat si trebuie sa fie aplicat corect pe penisul in erectie si inaintea oricarui contact sexual.
O crema spermicida aplicata pe prezertiv poate fi utilizata pentru o protectie mai buna. Prezertivele lubrifiate sunt recomandate pentru raporturile genitale, iar modelele nelubrifiate in cursul relatiilor bucogenitale.
Prezertivul feminin este un sac in forma de deget de manusa care se introduce in gin. Eficacitatea sa impotri riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala nu este totala, indeosebi pentru partenerul masculin.
Diafragma poate fi asimilata prezertivului feminin, deoarece impiedica inaintarea spermatozoizilor in colul uterin. Diafragma este ineficace impotri riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala.
Sinonim - condom.
Articole care vorbesc despre Prezervativ
Notiuni fundamentale despre prezervativ.
Pentru protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala, folositi prezervative din latex, nu dintre cele mai poroase, unele fabricate din piele de animal. Un lubrifiant apoi este sigur, dar evitati lubrifiantii uleiosi, cum ar fi vaselina. Prezervativul trebuie pus inainte ca penisul sa vina in co .....
[ continuare articol ] Index »
Sanatatea familiei »
enciclopedie a sanatatii »
Sanatatea sexuala