Polimiozita reprezinta orice boala inflamatorie autoimuna, caracterizata printr-o atingere, izolata sau nu, a muschilor striati.
Simptomele polimiozitelor sunt foarte variabile. Muschii afectati, in general cei ai coapselor si ai umerilor, sunt durerosi si le lipseste forta: bolnavului ii vine greu sa se ridice de pe scaun, sa se ridice din pozitia orizontala, sa mearga, sa se pieptene, apoi, in cele din urma, chiar sa inghita. Acestei atingeri musculare I se pot asocia leziuni purpurice, dureri articulare, o febra uneori ridicata, o hipertrofie a ganglionilor etc.
Elutia poate fi acuta si poate atinge muschiul cardiac; subacuta, cu un risc de atingere respiratorie; sau cronica. Tratamentul consta in prescrierea de antiinflamatoare si de imunosupresoare.
Articole care vorbesc despre Polimiozita
Dermatomiozita si polimiozita
Dermatomiozita si polimiozita sunt conditii ale unei presupuse etiologii autoimune in care muschiul scheletic este lezionat de un proces inflamator nesupurativ dominat de infiltrat limfocitar. Termenul de polimiozita este aplicat cand conditia respecta pielea si termenul de dermatomiozita cand polim .....
[ continuare articol ] Index »
Boli ale sistemului imun »
boli sistemice autoimune cu caractere cutanate marcate