mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


P
Index » Termeni medicali » P
» Peritonita

Peritonita







Peritonita reprezinta o inflamatie a peritoneului.
O peritonita este aproape intotdeauna consecutiva unei atingeri a unui organ abdominal: fie un scer este infectat si bacteriile se proa apoi din aproape in aproape in peritoneu; fie peretele unui scer catar este perforat, iar continutul sau - care poate cuprinde bacterii si substante agresive - se acumuleaza in peritoneu.
Odata inflamatia declansata, se produce o ocluzie intestinala. Pierderile lichidiene diminueaza de altfel volumul sangn, ceea ce explica, in caz de peritonita grava sau prelungita, suferinta principalelor scere.
Peritonita acuta are origini foarte diferite: perforarea unui ulcer al stomacului sau al duodenului; apendicita; colecistita; sigmoidita; plaga unui scer catar, survenita in cursul unui traumatism al abdomenului; salpingita; in acest ultim caz, peritonita ramane localizata in micul bazin: atunci se vorbeste de pelperitonita.
O peritonita


acuta generalizata se manifesta printr-o durere abdominla intensa si generalizata, prin semne de paralizie intestinala, printr-o alterare a starii generale si uneori prin semne ale micsorarii volumului sangn. Muschii peretelui abdominal sunt foarte contractati; peretele abdominal dene tare, tensionat, dureros.
O peritonita acuta localizata antreneaza formarea de aderente care timenteaza catatea peritoneala si impiedica focarul infectios sa se intinda. Localizarea sa depinde de organul in cauza.
Bolnavul trebuie sa fie spitalizat de urgenta intr-un serciu de chirurgie. Reanimarea consta, in principal, in compensarea pierderilor lichidiene prin perfuzii intravenoase. Operatia zeaza tratarea cauzei peritonitei, curatarea catatii abdominale si amplasarea unui dren si se administreaza antibiotice. Spitalizarea dureaza, in general, intre 8 si 15 zile.



Articole care vorbesc despre Peritonita

Peritonita secundara

Peritonita secundara apare atunci cand bacteriile contamineaza peritoneul ca rezultat al revarsarii dintr-un scer intraabdominal perforat. Microorganismele gasite constituie aproape totdeauna o flora mixta in care predomina bacilii gram-negati, facultativ si anaerobii, in special cand sursa de conta .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase »

ru">infectiile intraabdominale si abcesele

Peritonita la pacientii cu dpac

Un al treilea tip de peritonita apare la pacientii la care se realizeaza dializa peritoneala ambulatorie continua (DPAC). Spre deosebire de peritonitele primara si secundara, care sunt determinate de bacterii endogene, peritonita la pacientii cu DPAC implica de obicei microorganisme de pe suprafata .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » infectiile intraabdominale si abcesele

Peritonita meconiala

Definitie Boala reprezinta prezenta de meconiu, calcifiat sau nu, in cavitatea peritoneala. Este vorba de o peritonita localizata sau generalizata secundara unei perforatii prenatale a tubului digestiv. PM este definita ca o peritonita aseptica, chimica sau de corpi straini datorata scurgerii mec .....
[ continuare articol ]
Index » Neurochirurgie » boala meconiala a copilului



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai