mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


P
Index » Termeni medicali » P
» Panaritiu

Panaritiu







Panaritiul reprezinta o infectie acuta a unui deget de la mana sau, mai rar, de la picior.
Panaritiul este o afectiune frecnta, ce decurge din inocularea intr-un deget a unui germene, de cele mai multe ori un stafilococ, de catre o aschie, o intepatura sau printr-o plaga.
Panaritiu superficial, cel mai obisnuit, este amplasat pe pulpa degetului sau pe conturul unghiei, uneori si la inaltimea primei sau celei de a doua falange. El se manifesta printr-o inflamatie care evolueaza in cateva ore sau in cateva zile, antrenand o crestere in volum a degetului, o inrosire, o durere in general zvacnitoare si responsabila de insomnie si de febra.
Panaritiu profund survine dintr-odata, dupa inocularea directa a germenului in teaca tendoanelor flectoare ale degetelor, ori constituie complicatia unui panaritiu superficial. Infectia poate atinge osul unei falange, unul sau mai multe tendoane ale degetului cu teaca lor, o articulatie


dintre doua falange sau chiar intreaga mana.
Se observa atunci o inflamatie intensa, entual o imposibilitate de a misca degetele in cauza, care survine atunci cand este afectata teaca tendonului flector si antreneaza o deformare dureroasa a degetului, in carlig.
In absenta tratamentului, un panaritiu superficial se poate intinde in profunzime, iar un panaritiu profund poate antrena o septicemie. Fiecare descarcare provoaca atunci un puseu febril insotit de frisoane; germenele este, in plus capabil, sa patrunda si sa se dezvolte intr-un alt punct al corpului.
Un panaritiu superficial debutant este tratat prin aplicarea locala de antiseptice, entual prin administrarea de antibiotice pe cale orala. Tratamentul unui panaritiu


profund sau superficial colectat este inainte de toate chirurgical; de urgenta si sub anestezie locala sau generala, chirurgul scoate puroiul si tesuturile necrozate.



Articole care vorbesc despre Panaritiu

Aneuzomie

Termen generic pentru anomaliile numerice ale cromozomilor sau orice anomalie cantitati a materialului cromozomial. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » a



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai