mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


O
Index » Termeni medicali » O
» Osteonecroza

Osteonecroza







Osteonecroza reprezinta fenomenul de moarte a unui tesut osos, cauzat de o intrerupere a circulatiei sangne ceea ce duce la un infarct osos.
Traveele osoase ale osului mort nu se mai reinnoiesc si sfarsesc prin a se prabusi. Daca osteonecroza afecteaza o zona articulara, articulatia se deformeaza si dene dureroasa. O osteonecroza poate atinge toate articulatiile, in particular capul femural, cel al humerusului si condilul intern a femurului.
Poate surveni ca urmare a unui traumatism sau a unei hiperpresiuni osoase, in cursul unor afectiuni sau al unui tratament cu corticosteroizi. Uneori, mai ales la copii, nu se gaseste cauza bolii.
Durerea antreneaza o diminuare a mobilitatii articulare. Diagnosticul precoce se face prin scintigrafie osoasa sau prin imagerie prin rezonanta magnetica (I.R.M.), radiografia nepunand in edenta semnele bolii decat mult mai tarziu.
Daca osul necrozat nu este de sprijin, tratamentul co


nsta in usurarea incarcarii pe membrul afectat, pacientul trebuind sa mearga cu ajutorul bastoanelor timp de 3 au 4 luni. Daca, din contra, osul necrozat se afla intr-o zona osoasa care suporta greutatea corpului, o osteotomie si, uneori, punerea unei proteze articulare sunt necesare.
Sinonim: necroza osoasa aseptica



Articole care vorbesc despre Osteonecroza

Osteonecroza idiopatica a scafoidului tarsian

Cunoscuta si sub numele de boala I Kohler, este o afectiune mai rar intalnita, aparand intre varsta de 3 si 10 ani (10). Sexul masculin este mai frecvent atins de boala. Localizarea, in marea majoritate a cazurilor, este unilaterala, dar se intalnesc si cazuri cu localizare bilaterala. Etiopatogen .....
[ continuare articol ]
Index » Patologia chirurgicala ortopedica »

tps://www.mediculmeu.com/patologia-chirurgicala-ortopedica/patologia-netraumatica-a-piciorului/index.php" class="negru">patologia netraumatica a piciorului

Osteonecroza idiopatica a apofizei posterioare a calcaneului

Este o afectiune ce apare frecvent la baieti intre rsta de 8 si 15 ani, fiind uneori si bilaterala. Ea apare dupa un efort muscular sustinut (10). Din punct de vedere clinic, boala debuteaza prin dureri cu caracter progresiv la nivelul calcaiului, dureri accentuate de mers, sarituri sau urcatul sca .....
[ continuare articol ]
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » patologia netraumatica a piciorului



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai