mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


L
Index » Termeni medicali » L
» Leishmanioza viscerala

Leishmanioza viscerala







Leishmanioza viscerala este o boala parazitara a omului si cainelui, provocata de infestarea cu un protozoar flagelat din genul Leishmania.
Leishmaniile traiesc si se multiplica in anumite celule ale sangelui si ale madui osoase si distrug celulele respecti.
Leishmanioza viscerala este frecnta in regiunile tropicale si mediteraneene (intre care si sudul Frantei) si afecteaza mai curand copilul decat adultul.
O leishmanioza viscerala se transmite omului si cainelui prin intepatura unor insecte mici, flebotomii. Acestea, dupa ce au intepat un om sau un caine atins de leishmanioza, sunt purtatoare ale parazitului, care se dezvolta si se multiplica in organismul lor. De obicei cainele familiei se afla la originea declansarii unei leishmanioze viscerale.
Durata de incubatie este foarte variabila, de la cateva saptamani la cateva luni, chiar mai multi ani, dupa starea imunitara a purtatorului. Simptomele apar treptat: s


labire, oboseala, paloare, gafaiala si mai ales febra neregulata persistenta cu, in aceeasi zi, varfuri de temperatura de 40-41°C si scaderi mai mult sau mai putin rapide.
Volumul ficatului si al splinei cresc. Uneori apar ganglioni mari la gat si subsuoara. Bolnavul mai sufera de diaree si, in stadiul avansat al bolii, se formeaza pete intunecate pe piele.
Pentru tratarea bolii medicul prescrie lomidina, antimoniat, stibiogluconat de meglumina si amfotericina B.
Actiunea acestor substante consta probabil in impiedicarea multiplicarii leishmaniilor si in permiterea fagocitarii parazitilor de catre celulele sangvine. Acest tratament este eficace, cu exceptia cazurilor de SIDA si nu se aplica unui caine contagios, care trebuie sacrificat. Aceasta boala este grava si trebuie ingrijita cu atentie, deoarece poate fi mortala.
Pentru a preni boala in perioada de timp calda si umeda, este recomandabil sa se utilizeze insecticide pentru a ucide flebotomii si sa se doarma sub o plasa contra tantarilor impregnata, de asemenea, cu insecticid.
Sinonime: febra dumdum, kala-azar (sau febra neagra).


Articole care vorbesc despre Leishmanioza viscerala

Leishmanioza

DEFINITIE Termenul de leishmanioze se refera, din punct de vedere colectiv, la variate sindroame clinice care sunt determinate de protozoarul, obligatoriu intracelular, al genului Leishmania (ordinul Kinetoplastida). Leishmanioza este endemica in diverse conditii ecologice la tropice si subtropice, .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor

Leishmanioza viscerala

Leishmanioza viscerala, care a fost raportata in 47 de tari si continua sa fie epidemica in estul Indiei, a aparut in noi zone geografice (de ex., in sudul Sudanului, unde au fost afectate persoane de toate varstele), in noi conditii (de ex., in zonele suburbane din nord-estul Braziliei, unde majori .....
[

infectioase/malaria-si-alte-afectiuni-cauzate-de-parazitarea-hematiilor/leishmanioza-viscerala.php" class="alin2">continuare articol ]
Index » Boli infectioase » malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor

Leishmanioza cutanata

Leishmanioza cutanata, care a fost raportata in 61 de tari, a fost clasificata traditional ca leishmanioza a Lumii Noi (Americana) sau a Lumii Vechi. Numele locale pentru boala Lumii Noi includ ulcer chiclero, pian bois (pianul de padure) si uta; cele pentru boala Lumii Vechi includ: ulcerul orienta .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor

Leishmanioza mucoasa

Infectia leishmaniozica a mucoasei nazobucofaringiene este relativ rara, dar este o complicatie metastatica potential desuranta a leishmaniozei cutanate. Afectarea mucoasei apare in ciuda imunitatii antileish-maniale mediata celular si cel mai frecvent este determinata de microorganisme ale grupulu .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai