mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
I
Index » Termeni medicali » I
» Inlocuire valvulara

Inlocuire valvulara


Share



Inlocuirea valvulara reprezinta ablatia chirurgicala a unei valvule cardiace defectuoase urmata de punerea unei proteze. Oricare dintre cele patru valvule cardiace (valvula aortica, valvula mitrala, valvula pulmonara, valvula tricus-pida) poate beneficia de aceasta operatie.
O inlocuire valvulara este indicata atunci cand valvula este foarte alterata, si nu mai poate indeplini corect rolul si cand antreneaza simptome alarmante sau cand poate da nastere unor complicatii grave.
Inlocuirea valvulara este indicata mai ales in bolile valvulare congenitale sau dobandite ca urmare a unui
icinale/capsule-alifii-siropuri-si-tincturi/liniment-pentru-artrita-reumatism-si-articulatii-imobile.php" title="Liniment pentru artrita, reumatism si articulatii imobile" class="alin2">reumatism articular acut sau a unei ischemii etc.
Alegerea intre valva mecanica si bioproteza depinde de varsta pacientului, de valvula de inlocuit si de o eventuala contraindicatie la un tratament de lunga durata cu anti-coagulante.
Acest act de chirurgie grea se practica sub anestezie generala si dureaza intre doua si patru ore.
Mai intai este incizata pielea toracelui, apoi este sectionat sternul. Pacientul este bransat apoi la o masina cord-pulmon, iar inima sa este "oprita". Chirurgul deschide inima, repereaza valvula defecta, o indeparteaza si o inlocuieste cu valva de substitutie aleasa fixand-o cu vreo douazeci de puncte de sutura de inelul valvular. Apoi inchide inima si o defibrileaza electric. Masina cord-pulmon este debransata, peretele toracic suturat.
Dupa operatie, in
absenta complicatiilor, spitalizarea nu dureaza decat cateva zile.
Supravegherea postoperatorie este stricta si comporta o convalescenta cu reeducare de cateva saptamani. Se urmareste starea generala a celui operat si buna functionare a valvulei, apreciata mai ales prin examenul eco-Doppler cardiac.
Supravegherea ulterioara, regulata, comporta efectuarea acestui examen o data pe an.
In caz de interventie dentara, bolnavul trebuie sa previna stomatologul asupra starii sale: atunci ii este recomandat un tratament preventicu antibiotice cu scopul de a evita orice risc de inflamatie a endocardului de origine infectioasa.
Un subiect care a suferit o astfel de interventie chirurgicala poate, ca regula generala, sa-si reia existenta si activitatile normale daca interventia a avut loc inainte ca leziunea valvulara sa fi avut un impact semnificatiasupra functiei cardiace.



Articole care vorbesc despre Inlocuire valvulara


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai